Halkların Demokrasi Partisi (HDP) Sözcüsü Ayhan Bilgen, Türkiye'nin ilgisiz insanların, kendi uzmanlık alanı olmayan alanlarda son derece keyfi ve ciddiyetsiz söz sarf ettiği bir ülke olduğunu söyledi.

HDP Parti Sözcüsü ve Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın HDP'yi hedef aldığı konuşmasında, "İster erken seçim olsun isterse olmasın HDP'ye verilen emanet oyların önemli bir kesimin ortadan kalkacağına inanıyorum. Hele hele 3 gün elektriksiz kaldığında bunu doğru değerlendireceğine inanıyorum" sözlerini eleştirdi.

Bilgen; "Düşünün ki birkaç gün boyunca HDP'nin oy kaybediyor olduğuna dair yorumlar ve elektrik kesintileriyle güvenlik bağlantısını, ilişkisini kuran bir Enerji Bakanı var. Şunu söylemek gerekiyor, güvenlikten sorumlu bakanlar farklı, iç güvenlikten, dış güvenlikten sorumlu bakanlar farklı ama bu alanla ilgili sorumlular konuşmuyor. Ama Soma'da ki 300’ün üzerinde insanın hayatını kaybettiği bir vaka, katliam yaşandı. Ermenek'te yaşandı ve bu karambolde biz giden canlarımıza yanarken barışı demokrasiyi konuşurken madenlerle ilgili bir düzenleme yapıldı. Madenlerin mevcut koşullarını iyileştirmeden yeniden çalışmaya başlaya bileceğine dair mevzuat oluşturuldu. Şimdi bir taraftan toplantı ve gösteri yürüyüşleri ile ilgili demokratik hayatı kısıtlıyorsunuz. Diğer taraftan insanların madenlerde ölüme terk edilmesine fırsat verecek düzenlemeleri yangından mal kaçırır gibi servis ediyorsunuz. Yani Enerji Bakanı bu işle hesap vermesi gerekirken HDP’nin oyunun derdine düşmüş durumda" ifadelerini kullandı.

'BİR BAŞBAKAN MADENLERLE BU KADAR NEDEN İLGİLİ, DUYARLI OLUR?'

Enerji Bakanının madenlerle ilgili hesap vermesi gerektiği üzerinde duran Bilgen, "Sayın Erdoğan, Başbakan iken Maden Ruhsatları Başbakan tarafından verilir oldu. Bir Başbakan madenlerle bu kadar neden ilgili, duyarlı olur? Her bir ruhsatla ilgilenmek için Başbakanın vakti olabilir mi? Bu kadar ülkenin ciddi gündemi varken, şimdi muhtemelen gayri resmi olarak Cumhurbaşkanının etrafındakiler bu işle ilgililer. Yani madenlerle enerji ile ilgili bakanlar kendi işleriyle meşgul olsalardı 400-500 civarında insanımızı geçtiğimiz yıl madenlerde kaybetmezdik. Herkes ehil olduğu, sorumlu olduğu alanla ilgili bir yaklaşım içerisine girse iyi olur" şeklinde konuştu.