DÜZCE (İHA) – Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, “Sayın Cameron sen Türkiye’nin AB’ye ne zaman gireceğine kafa yoracağına İngiltere’nin AB’de kalması için ne yapmamız gerektiğine kafa yorsaydın, belki bugün farklı sonuçlar elde etmiş olurdun. Bunu yapsaydın, belki bugün istifa etmek zorunda kalmazdın” dedi.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, AK Parti Düzce il teşkilatı tarafından Anıtpark’ta düzenlenen iftara katıldı. Bakan Özlü, AK Parti’nin kurulduğu günden itibaren ülkemizin umudu olduğunu belirterek, “AK Parti kadroları Türkiye’nin yaşadığı muazzam değişimin mimarı oldu. Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde kurulan ve gelişen partimiz başarıdan başarıya koştu. Ben eskiden Savunma Sanayi Müsteşarı olarak yakından takip ettim. 14 yılda savunma sanayisine 30 milyar dolar kaynak aktarıldı ve yerlilik oranı yüzde 20’lerden yüzde 60’lara çıktı. Sadece savunma sanayisinde değil ulaşımda, eğitimde, enerjide, sağlıkta, tarımda, bilim, sanayi ve teknolojide çok değerli çalışmalar yapıldı. Eskiden yolsuzlukla, hırsızlıkla, çarçur edilen kaynaklarımız, AK Parti dönemiyle birlikte projeye, esere, hizmete dönüşmeye başladı” dedi.
Bakan Özlü önemli bir konun maddesinin meclisten geçtiğini belirterek, “Dünyada ve ülkemizde oldukça zor ve karmaşık bir süreçten geçiyoruz. Terörle mücadelemiz tüm hızıyla devam ediyor. Allah onlardan razı olsun. Kahraman askerimiz ve polisimiz operasyonlarda çok yoğun bir şekilde devam ediyor. Dün çok önemli bir kanun TBMM’de yasalaştı. Bu kanun değişikliyle terörle mücadele eden operasyonlarda görev yapan güvenlik görevlilerimizi hukuki koruma altına aldık. Böylece operasyonların sorumluluğu tamamıyla siyaset kurumuna devir etmiş ve silahlı kuvvetler mensuplarımızı rahatlatmış olduk” diye konuştu.
Bakan Faruk Özlü İngiltere Başbakanı Cameron’a göndermede bulunarak, “Son günlerin başka bir önemli gelişmesi ise İngiltere’de yapılan referandum oldu. Bu referanduma göre AB’den ayrılalım diyenler, AB’de kalalım diyenlere üstünlük sağladı. Elbette İngiltere halkının demokratik tercihleriyle ilgili bir yorumda bulunmak bize düşmez. Ancak İngiltere’de ki siyasilerin bu referandum sürecinde kullandıkları söylemlerle ilgili bir şeyler söylemek gerekiyor. Ne dediler. Türkiye AB’ye giremez. Türkiye AB’ye 3000 yılında girer. Başta Başbakan Cameron olmak üzere bazı siyasetçiler, be yazık ki böyle söylemlere sık sık başvurdular. Sayın Cameron sen Türkiye’nin AB’ye ne zaman gireceğine kafa yoracağına İngiltere’nin AB’de kalması için ne yapmamız gerektiğine kafa yorsaydın, belki bugün farklı sonuçlar elde etmiş olurdun. Bunu yapsaydın, belki bugün istifa etmek zorunda kalmazdın. Biz Türkiye olarak AB’nin geleceği ile ilgili gelişmeleri yakından takip edeceğiz. Ülke olarak gereken adımları atacağız. Bizim için aslolan Avrupa Birliği Standartlarını gelişmiş ülke standartlarını yakalamaktır. Bizim esas hedefimiz budur. AB’ye girsek de, girmesek de gelişmiş ülke standartlarını yakalayacağımızdan esas hedefimize ulaşacağımızın kimsenin şüphesi olmasın” şeklinde konuştu.
Bakan Özlü konuşmasının ardından yürüyerek Anıtparktan Cedidiye Camisi’ne geldi.