CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı Mustafa Varank'ın, 2 Şubat 2015 tarihinde TRT Haber kanalında yayımlanan 'Cumhurbaşkanı Özel Yayını' öncesinde kameralara yansıyan görüntülerini değerlendirdi. Akar, "Basını susturarak, kendi yolsuzluklarının, hırsızlıklarının, kamu mallarını nasıl yandaşlarına paylaştırdıklarının görülmesini engellemeye çalışıyorlar. Bir danışmanı Soma'da vatandaşa tekme atıyor, diğer danışman yayın organlarını susturmaya çalışıyor. Bunların hepsinin hesabı sorulacak." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başdanışmanı Mustafa Varank'ın, 2 Şubat 2015 günü yayımlanan 'Cumhurbaşkanı Özel Yayını' öncesinde TÜRKSAT'tan yedi kanalın çıkarılmasına ilişkin kamera yansıyan sözleri tartışma konusu oldu. Akar, konuya ilişkin yaptığı açıklamada yaşananlara tepki gösterdi. Akar, şunları kaydetti: "Otoriter rejimlerle yönetilen ülkelerde önce basın halledilir. Basına sansür uygulanır. Bunlar biraz daha işi geliştirdiler. Önce basını satın aldılar. Kendileri dışında kalan basını da yasaklamaya kalkıyorlar. Digitürk de bunu gördük. Aynı şey TÜRKSAT üzerinden de uygulanmaya çalışılıyor."

Akar, basının özgür olması gerektiğinin altını çizerek, "Basınla uğraşanlarla diğer sanayi kollarıyla uğraşmamalı. Sadece işlerini yapmalı." diye konuştu.

Vatandaşın bunlara karnının tok olduğuna vurgu yapan Akar, şöyle devam etti: "Gerçek yüzünü gördü. Basını nasıl ele geçirdiklerini, havuz medyasını nasıl oluşturduklarını, kamunun kaynaklarını nasıl kullandıklarını ele geçirdiklerini hep beraber gördük."

Akar, danışmanlara da sert tepki göstererek, şunları aktardı: "Danışmanlık yapan ama mevcut hükümeti hiçe sayan insanlar, o kurumları, Cumhurbaşkanın yandaşlarıyla doldurdukları için de basın danışmanı bu kadar rahat konuşuyor. Bu danışmanlar hakkında CHP iktidarında hukuk çerçevesinde gerekli soruşturmalar yapılacak. Bunlar ellerine tüm imkanları kullanarak özgür basını susturmaya çalışıyorlar. Kendi yolsuzluklarının, hırsızlıklarının kamu mallarını nasıl yandaşlarına paylaştırdıklarının görülmesini engellemeye çalışıyorlar. Bir danışmanı Soma'da vatandaşa tekme atıyor, diğer danışman yayın organlarını susturmaya çalışıyor. Ama bunların hepsi CHP iktidarında bu yaptıklarının hesabını verecekler."