CHP Tokat Milletvekili Orhan Düzgün, ''Türkiye'de adalet diye bir kavram kalmadı. Hukuk diye bir kavram kalmadı. Bu hukuk ve adalet bugün bu uygulamayı yapanlara da bir gün lazım olacak. Emin olun biz bundan çok eminiz. Bir gün onlar da bu adaleti arayacaklar. 'Hukuk nerede' diyecekler.'' dedi.

Tokat Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı'nı ziyaret eden CHP Bursa Milletvekili Kemal Ekinci ve Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, CHP Tokat Milletvekili Orhan Düzgün'e seçim çalışmalarında destek vermek için Tokat'a geldiklerini ifade etti. CHP Tokat Milletvekili Orhan Düzgün, konuşmaların ardından gündeme ve Tokat'a dair açıklamalarda bulundu.

Düzgün, şöyle konuştu: ''Tokat'ta bu dönem ciddi değişiklikler olacağını düşünüyorum. Bunun temel gerekçesi de şu an Tokat'ta milletvekili seçilebilecek sıralardaki adayların Tokat'ı hiç tanımıyor ve bilmiyor olmaları. AKP'li adaylara destek için Tanju Çolak getirildi. Tanju Çolak eski milli futbolcudur. İyi bir futbolcudur ona sözümüz yok. Bu arkadaşımız biliyorsunuz kaçakçılıktan dolayı hapis yatmıştır. Tokat'ta bir parti kaçakçılardan seçimlerde medet umar hale geldiyse demek ki işler hiç iyi gitmiyor. Şunu açık söylemeliyim aday olan arkadaşların milletvekilliği adaylık müracaatları Tokat'tan bile değil. Tokat'ı istemeyen Tokat'tan milletvekilliği olmayan insanları getirip Tokatlıların önüne dayadılar. Ben Tokatlıların bunlara sandıkta çok ciddi bir cevap vereceğini düşünüyorum. Aynı şekilde sahada görüyorum. Arkadaşlar Tokat'ı bilmedikleri ve tanımadıkları için Tokat'ı bilen ve tanıyan başka şehirde siyaset yapan insanları önlerine takıp burada seçim çalışması yapmaya çalışıyorlar. Tabi ki halkta bir karşılığı olmadığını çok iyi görüyoruz."

YEREL BASIN TOKAT'TA AKP BÜLTENİ GİBİ

Tokat'ın yerel basınını eleştiren Orhan Düzgün, "Yerel basın Tokatta AKP bülteni gibi çıkıyor. Tavsiyen şudur eğer bu şekilde gazetecilik yapacaklarsa böyle gazete çıkarıp kendilerini yormasınlar, hepsi birleşsinler, AKP bülteni çıkarsınlar. Vatandaşın ilgisini çekerse okur yoksa bu gazeteleri okumazlar, hiç olmazsa kağıt israfından kurtulurlar. Eğer yerel basın bugünkü tavrını sürdürürse yarın Tokat'ta ağlayıp, sızlayıp işinden korkmayacak. Tokat'ın geleceğini hiç kimsenin bu şekilde karartmaya ne hakkı var nede yetkisi var. " diye konuştu.

AKŞENER SON DEREDE SAYGIN BİR ARKADAŞTIR

MHP Milletvekili Meral Akşener'le ilgili kaset iftirasının hatırlatılması üzerine Düzgün, "Meral Akşener son derece saygın bir arkadaştır. Böyle olmasa dahi bir siyasetçinin özel yaşamıyla ilgili hele de böyle belden aşağı siyaset tarzı hangi partiye yapılırsa yapılsın, kime yapılırsa yapılsın bunu tasnif etmeyiz doğru bulmayız." dedi.

ONLAR DA ADALET VE HUKUKU ARAYACAK

Orhan Düzgün, hakim ve savcıların ihraç edilmesini şöyle değerlendirdi: "Türkiye'de bir hukuk katliamı yaşanıyor. Düşünün bir hakimi yanındaki hakime görevden aldırıyorsunuz. Bir hakimi kararından dolayı asla yargılayamazsınız, suçlayamazsınız. Ayrıca bir hakimi yargılayacaksanız bunun yargılanma yeri yargı dairesidir. Hemen yanındaki kapı komşusu, yanındaki değildir. Türkiye'de adalet diye bir kavram kalmadı. Hukuk diye bir kavram kalmadı. Biz başından beri şunu söylüyoruz bu hukuk ve adalet bugün bu uygulamayı yapanlara da bir gün lazım olacak. Emin olun biz bundan çok eminiz. Bir gün onlar da bu adaleti arayacaklar. 'Hukuk nerede' diyecekler. Mutlaka ama mutlaka bir gün bunları da sorguya çekecekler onlar da adaleti ve hukuku arayacaklar.''