Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Ayşe Gülsün Bilgehan, Türkiye'de bir kişi keyfiyle sistemin değişemeyeceğini söyledi. "Sistem değişmişse değişen sistemin adı nedir?" diye soran Bilgehan, "Değişen rejimin adı nedir? Esed rejimine benziyor. Sistemin Esed rejimi olmasına CHP olarak asla izin vermeyeceğiz. Öyle bir kişinin keyfi ile sisteme değişmeyecektir, değişmedi de zaten." dedi.

Milletvekili Ayşe Gülsün Bilgehan, partilerinin, 7 Haziran seçimleri sonrası yaşadığı süreci partilileriyle paylaşmak ve partililerin görüşlerini Ankara'ya yansıtmak için CHP Manavgat İlçe Başkanlığı'nı ziyaret etti.

Bilgehan, parti binasında CHP Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Öztürk, İl Başkanı Semih Esen ve Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen'le birlikte basın toplantısı düzenledi. Türkiye'nin Suriye olmasına asla mücadele etmeyeceklerini belirten Bilgehan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Türkiye'nin yönetim sistemi bu anlamda değişmiştir. Yapılması gereken bu fiili durumun hukuki çerçevesini netleştirmektir.' sözlerine tepki göstererek, "Bir kişi istedi diye sistem değişmeyecektir, değişmedi de zaten." ifadesinde bulundu.

Türkiye'nin kritik bir süreçten geçtiğini CHP olarak bu süreci atlatmak için hiç bir oy kaygısı taşımama bilinci içince önce Türkiye diyerek sorumlu siyasetli yapmaya özen gösterdiklerini vurgulayan Bilgegan, Erdoğan'ın 'sistem değişmiştir' sözlerine şöyle karşılık verdi: "Değişen rejimin adı nedir? Esed rejimine benziyor. Sistemin Esed rejimi olmasına CHP olarak asla izin vermeyeceğiz. Cumhurbaşkanlığı seçiminde sadece seçim yönetimi değişti. Yetkiler değişmedi. Anayasa değişmedi. 400 milletvekili bulsaydı olacaktı, bulamadı."

Bugün ülkenin Orta Doğu'da Baas tipi bir Esed rejimine dönüşmediyse CHP'ye borçlu olduğunu savunan Bilgehan, partilerinin 7 Haziran seçimlerinde aldığı yüzde 25'lik oyu çok önemsediğini ve CHP'yi tek başına iktidara taşımak içinde her zaman 'ortak aklı' işleteceklerini kaydetti. 'Tek adam'ın sistemi değiştirmesine asla izin vermeyeceklerinin altını çizen Bilgehan, şunları kaydetti: "Biz Türkiye'nin Suriye olmasına asla izin vermeyeceğiz. Çifte dikişli seçimle de olsa biz seçime hazırız. Bu sistem ta Cumhuriyet'in kuruluşundan hatta kuvayı milliyeden Kurtuluş Savaşı'yla başlayan sürecin sonunda gelmiş bir sistemdir. Biz çok partili demokrasiye geçmiş laik, demokratik ve hukuk devleti olmayı süreceğiz. Öyle bir kişinin keyfi ile sisteme değişmeyecektir, değişmedi de zaten."

Bilgehan, bir basın mensubunun 'muhtarlarla ilgili kurulan şikayet hattı' ile ilgili sorusuna karşılık, "Herkesin düşündüğü gibi düşünüyorum." cevabını verdi.