CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, "Allah rızası; bir lokma bir hırka diyordun. Şimdi milletin parasıyla sarayda keyif çatıyorsun." dedi.


Haluk Koç, 7 Haziran genel seçimlerine yönelik seçim hazırlıkları kapsamında Kırıkkale’de CHP adayı Murat Çakırca’nın seçim bürosunun açılışına katıldı. Yoğun bir kalabalığın ilgi gösterdiği açılışta Koç, ilk olarak vatandaşlarla sohbet etti. Ardından CHP İl Binası’nı giderek burada partililerle görüştü. Ardından seçim bürosu açılışını yaptı. Açılış öncesi CHP adaylarını tek tek tanıttı.

Koç, vatandaşlarla buluştu, dertlerini dinledi, somut seçim vaatlerini anlattı. Koç, Türkiye’nin yaşanamaz hale geldiğini belirterek, "AK Parti, herkesi kendi kümesinde yolunacak varlık mı sanıyor? İstediğimden yumurta alırım, istediğimi yolarım. Artık buna bir son vermek lazım. İsraf, yolsuzluk, hırsızlık sağ ideolojinin kaderi midir? Hani sen yırtık ayakkabı ile gelmiştin siyasete. Allah rızası; bir lokma bir hırka diyordun. Şimdi milletin parasıyla sarayda keyif çatıyorsun." açıklamasını yaptı.

Koç, “Biz bu kampanyamızı hiç kimse ile kavga etmeden götüreceğiz. Tamamen her kesime ne vereceğimizi anlatacağız. Çünkü biz bunlarla ilgiliyiz. Modern kölelik olan taşeronu bitireceğiz, asgari ücret üzerindeki vergi yükünü kaldıracağız, çiftçiye üretimde kullandığı mazotu iki liraya vereceğiz, asgari ücreti bin 500 TL'ye yükselteceğiz. Kredi kartları üzerindeki temerrüt faizi kıskacını kaldıracağız, kartın borcunu da 5 yıllık süreye yayacağız. Emekliye de hem intibak hem de Ramazan ve Kurban bayramlarında iki ikramiye maaş vereceğiz. Askeri olan aileye 300, 65 yaş üstüne ilave 240, engelliye 400 lira yaşam desteği vereceğiz." diye konuştu.

"Bütçemiz kısıtlı. 15 saniyelik bir film yayınladık. Kıyamet koptu." diyen Haluk Koç, "Neden alkışlıyorsunuz, CHP’nin filminde kedi var’ dediler. Baktık, bizim reklamımızı kendileri parasız şekilde yapıyor. Biz neyi alkışladığımızı, bunun bir protesto olduğunu açıkladık, izah ettik. Tüm anketler AKP’nin hızla eridiğini tespit ediyor. AKP adeta güneşe bırakılmış kar gibi. Artık baskı ile tehdit ile bunu durduramayacakları da ortada. 40’ın altına indiler, birkaç puan sonra iktidar oranını da kaybedecekler. Yani sözün özü: ‘Yolcudur Abbas, bağlasan durmaz’." dedi.