CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yazılı olarak cevaplanması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına soru önergesi verdi.

Tanrıkulu, şu soruları yöneltti:

"1 Ocak 2010 tarihi itibariyle bağımlılık yapan madde kullanımı nedeniyle rehabilitasyon için Sağlık Bakanlığına başvuranların sayısı nedir?
1 Ocak 2014 tarihi itibariyle bağımlılık yapan madde kullanımı nedeniyle rehabilitasyon için Sağlık Bakanlığına başvuranların sayısı nedir?
1 Ocak 2010 tarihinden bu zamana dek bonzai neden uyuşturucu sayılmıyordu?
Bonzaiden çocuklar ölürken neden önlem alınmamıştır?
Son 5 yılda kaç kişi Bonzai müptelası olmuştur?
1 Ocak 2010-17 Şubat 2015 tarihleri arasında kaç kişi Bonzai kullanımı nedeniyle yaşamını kaybetmiştir? Yaş gruplarına göre dağılımı nedir?
Son 4 yılda bağımlılık yapan madde kullanımı nedeniyle yapılan başvuruların illere göre dağılımı nedir?
1 Ocak 2010 tarihi itibariyle kamuoyunda ‘bonzai’ olarak bilinen bağımlılık yapan madde nedeniyle Sağlık Bakanlığına yapılan başvuru sayısı nedir?
1 Ocak 2014 tarihi itibariyle kamuoyunda ‘bonzai’ olarak bilinen bağımlılık yapan madde nedeniyle Sağlık Bakanlığına yapılan başvuru sayısı kaçtır?
Son 4 yılda Sağlık Bakanlığı tarafından bağımlılık yapan madde kullananları rehabilite için ne kadar harcama yapılmıştır? Bu harcamaların yıllara göre dağılımı nedir?
Son 4 yılda Sağlık Bakanlığı tarafından bağımlılık yapan madde nedeniyle rehabilitasyon için başvuranlardan kaçı tedavi edilmiştir? Bunların illere göre dağılımı nedir?
Son 4 yılda Sağlık Bakanlığına bağımlılık yapan madde nedeniyle rehabilitasyon için başvuranlardan kaçı hayatını kaybetmiştir? Bunların illere göre dağılımı nedir?
Son 4 yılda Sağlık Bakanlığına bağımlılık yapan madde nedeniyle rehabilitasyon için başvuranlardan kaçı 18 yaşındadır ve 18 yaşından küçüktür? Yine başvuranlardan kaçı 18 yaşından büyüktür?"