İstanbul’dan AK Parti 25. dönem milletvekili seçilerek Meclis’e giren eski Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır, “Türkiye çok tecrübeli bir ülkedir. Daha önce koalisyon deneyimleri olmuştur. Bu sefer de bundan başarılı çıkacaktır.” dedi. Bozkır, “Milletin verdiği mesajı bütün partiler değerlendirince de Türkiye’yi ileriye götürecek, Türkiye’yi çok daha güçlü kılacak bir formülle bir hükümet kurulacaktır.” diye konuştu.

İstanbul’dan milletvekili seçilen Volkan Bozkır, TBMM’ye gelerek kaydını yaptırdı. Kaydını yaptırdıktan sonra gazetecilere kısa açıklamada bulunan Bozkır, “Öncelikle Türkiye’de demokrasinin tecelli ettiği çok önemli bir seçim geçirdik. Seçimlerden önce gerek Batı dünyasında, gerek Türkiye’de bazı haksız, hiçbir mesnedi olmayan, Türkiye’de seçimlere yönelik tereddütler vardı. Bunların hepsinin geride bırakılmış olması Türkiye’de demokrasi bakımından bir iftihar vesilesidir. 54 milyon seçmeni olan bir ülkede tek bir sorun yaşanmadan, tek bir sıkıntı yaşanmadan çok başarılı bir seçimi geride bıraktık.” dedi.

Seçim sonuçlarında hiçbir partinin tek başına iktidar olamayacağı bir tablonun ortaya çıktığını vurgulayan Bozkır şöyle konuştu: “Buna da bütün partiler saygı duyacaktır. Ancak burada unutulmaması gereken bir husus AK Parti seçimlerden birinci parti olarak çıkmıştır. Yüzde 42 oy almıştır ve 19 milyon üzerinde seçmenin teveccühüne mazhar olmuştur. Dolayısıyla burada AK Parti’ye verilecek bir görev onun genel başkanı sonucunda koalisyonun ilk turu tamamlanacaktır. Bunun çerçevesinde belli bir koalisyon çıkabilir mi çıkmayacak mı onu zaman içinde anlayacağız. Demokrasinin bütün kuralları işleyecektir. Gerçekten Türkiye çok tecrübeli bir ülkedir. Daha önce koalisyon deneyimleri olmuştur. Bu sefer de bundan başarılı çıkacaktır. Milletin verdiği mesajı bütün partiler değerlendirince de Türkiye’yi ileriye götürecek, Türkiye’yi çok daha güçlü kılacak bir formülle bir hükümet kurulacaktır."