Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, siyasetle ilgili heyecanını kaybettiğini söyledi. Arınç, “Birilerine olan sevgimi de biraz kaybetmiş olabilirim.” dedi.

CNN Türk canlı yayınında Hakan Çelik'in sunduğu programa katılan Bülent Arınç, başka bir oluşum için Meral Akşener ve Abdüllatif Şener’le görüştüğü yönündeki iddiaları yalanladı. Arınç’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

“Biz şüphe duyulacak insanlar değiliz. Şüphe duyulacak insanlar dün AK Parti’ye, Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, AK Parti’nin temsil ettiği manevi şahsiyete bombalar yağdıranlar, onu yok etmek için çalışanlar şimdi de tamamen duygusal (eliyle para işareti yaparak) ilişkilerle sevgilerini ortaya koymaya çalışıp şarjör boşaltmaya kalkanlardır. Biz yine buradayız. Gidecek başka bir şeyimiz yok. Bu deveyi güdeceğiz. Gidecek başka bir diyar yok bizim için.

GÜL’ÜN DEMİRTAŞ’I ARAYIP TAZİYELERİNİ İLETMESİ

Ben de olaydan sonra çok acı duydum. Yani 100’den fazla yurttaşımızın -yine ‘alçakça’ tabirini kullanacağım- bir terör saldırısından hayatını kaybetmiş olmasından düşünceleri, mensubiyeti, hangi partiyle ilişkili oldukları hiç önemli değil yasal bir toplantı ve gösteri yürüyüşünde habersizce iki tane teröristin bombasıyla hayatlarını kaybettiler. Buna kim üzülmezse kalbini bir yoklasın. Sayın Cumhurbaşkanımız (Abdullah Gül), saldırıyla ilgili konuştu ve daha sonra Sayın Kılıçdaroğlu’nu, Sayın Demirtaş’ı, KESK, DİSK gibi sivil toplum kuruluşlarının başkanlarını aradığını söyledi. Bu bir insani davranıştır. Eğer HDP’nin bizzat mensupları orada hayatını kaybetmişlerse bu insani bir görevdir, kimse bundan gocunmasın. Sayın Cumhurbaşkanımız –Abdullah Gül bey için söylüyorum- parti mensuplarını kaybeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu da aramıştır bu da insani bir görevdir. Bunu hepimiz yapabiliriz, yapmalıyız. ‘Bu insani görevden dolayı yadırgayanları da ben yadırgıyorum’ demiştim. Sayın Tayyar arkadaşımızın bir tweetine karşılık. Çünkü bu harekete karşı yine bir gazeteci milletvekilimiz tweet atarak bunun uygun olmadığını söylemişti. Sayın Başbakanımızda ‘taziye evi Başbakanlıktır’ gibi bir ifade ile ‘keşke beni arasa hepsini aramış olur’ şeklinde söz söyledi. Başbakanımızın bu sözlerini eleştirecek değilim. Saygı duyuyorum. Kendi zaviyesinden bakmıştır. Ama insani bir görev olduğu noktasında da bir itiraz yoktur. Sayın Gül’ün çok faydalı, Türkiye’deki gerginlikleri gidermeye yönelik, masum insanlarımızın acısından duyduğu acıyı hafifletmeye yönelik bir girişim olarak görüyorum.”