Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AK Parti’nin istese de adaletsizlik ve haksızlık yapamayacağını savundu. Arınç, Koza İpek Holding’e kayyum atanması hususunda yaptığı açıklamada “Sulh Hukuk Hakimliği kayyum atanmasına karar vermiş. O bir mahkeme. Biliyorsunuz, yargı da bağımsız. Yargının bir kurumunun verdiği kararlara söyleyecek bir şeyimiz yok.” dedi.

Bülent Arınç, AK Parti adına çıktığı seçim çalışmalarında Koza İpek Holding’e yönelik kayyum atanmasını değerlendirdi. Gazetecilerin Şanlıurfa’da bu yöndeki sorularını cevapsız bırakan Arınç, sonrasında sosyal paylaşım sitesinden konu ile ilgili düşüncelerini paylaştı.

“İpek Koza Medya Grubu ve şirketlere kayyum atanması ve bunun üzerine yapılan tartışmaları biliyorum” diyen Arınç, şunları yazdı: “Hükümette başbakan yardımcılığı yapmış bir siyasetçi olarak söyleyeceğim şudur: Öncelikle bildiğim kadarıyla 22 şirket var. Bunların hepsi SPK denetimde. SPK, bildiğiniz gibi doğrudan hükümete bağlı bir kuruluş değil, bağımsız bir kuruluş. Düzenleyeceği ve denetleyici bir kuruluş. Yani Sermaye Piyasası Kurumu’ndan bahsediyorum. Bunun gördüğü lüzum üzerine Sulh Hukuk Hakimliği de kayyum atanmasına karar vermiş. O da bir mahkeme. Biliyorsunuz, yargı da bağımsız. Biz yürütmeyi temsil ettik, bugün de hükümeti temsilen seçim çalışması yapıyoruz. SPK gibi bağımsız ve özerk bir kuruluş ile Sulh Hukuk Hakimliği yargının bir kurumunun verdiği kararlara söyleyecek bir şeyimiz yok.”

‘SÜRECİN HÜKÜMETİMİZLE İLİŞKİSİ YOK’

Yargıya ait temyiz ve itiraz mercileri olduğunu ifade eden Arınç, “Bu konuda açılacak davalar da mutlaka vardır. Böyle güçlü bir kurum da kendisini savunmak için hukuki yardımı mutlaka yerine getirecektir.” dedi.

Kayyum atanmasından üzüntü duyup duymadığı hususuna girmek istemediğini kaydeden Arınç, “Olaydan üzülmek veya üzülmemek konusu değil ama sürecin doğrudan hükümetimizle veya bakanlıklarımızla bir ilişkisi olmadığını ifade için bunu söylüyorum.” ifadesini kullandı.

‘AK PARTİ, ADALETSİZLİK VE HAKSIZLIK...’

Bülent Arınç, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Adalet veya adaletsizlik konusuna gelince, bizim partimizin ilk adı adalettir. Biz adaleti önemsiyoruz. Adalet ve Kalkınma Partisi, hükümet olarak da parti olarak da hep adaletten ve haktan yanadır. Adaletsizlik ve haksızlık yapamaz. Yapmak istese de yapamaz. Buna inancım müsaade etmez. Eğer bu süreç içerisinde adaletsizlik ve hukuksuzluk varsa bunun için başvurulacak yerler de bellidir. Hukukta konuşulacak ve tartışılacak bir konuda ben sadece adaletten yana olduğumu ifade etmek isterim. Adaletin tam tecellisini isterim. Bu konuda hukuksuzlukların yapılmamasını dilerim. Bunları da yargı mutlaka yerine getirecektir.”