AK Parti’nin kurucularından, eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak’ın, kendisini eleştiren tweetlerine sert tepki gösterdi. “Bizim bazı yazarlarımız, çizerlerimiz Yezid’den daha fazla cinayet işliyor. Evet ellerinde mızrak veya kılıç yok ama, insanların haysiyetlerine alçakça saldırıyorlar. Yezid bunları görseydi kıskanırdı!” dedi.

CNN Türk’te Hakan Çelik’in sunduğu programa katılan Bülent Arınç’ın konuşmasından satır başları şöyle:

Bülent Arınç: 'Parti kursalar ne olacak?' derlerse başka tepki veririz!

Bülent Arınç: Birilerine olan sevgimi kaybetmiş olabilirim

Bülent Arınç: Fethullah Gülen’in 'terör örgütünden' beraat ettiğini biliyorum

“Evet bugün Cumartesidir. Dün akşam da Sayın Faruk Çelik CNN’de bir başka programda idi. Benim de CNN’de özel bir programa çıkmamda herhalde art niyet olmasa gerek. Sizi çok seviyorum, kanalınızın da çok önemli olduğuna inanıyorum. Hiçbir sıfatı bulunmayan bir kişi için de kendileri de malum- bazı yasaklara tabi olmam mümkün değil. Seçimlerden sonra çok daha fazla ekranlarda olacağız ve Türkiye’yi çok daha fazla konuşacağız.

Sevgi konusu deruni bir konudur. Bu kilo ile tartılmaz. İnsanların kalplerinde, gönüllerinde bir birlerine karşı duydukları bağlılıktır veya tam tersidir. Ben filan kişiyi seviyorum. Benim ölçüm şudur; o beni ne kadar çok seviyorsa ben de onu o kadar çok seviyorum. Ben birilerine karşı olan sevgimi kaybetmişsem karşımdaki insanın bana karşı olan sevgisini daha fazla kaybetmiş olması lazım. Sayın Albayrak bunları bilir de ifade etmekten çekinir.

‘HZ. HÜSEYİN’İN YANINDAYIM, YEZİD’İN DEĞİL’

Hz. Hasan, Hz. Hüseyin Efendilerimiz yanlarında bulunan bir avuç insan, susuz bırakıldılar. Sonra başları gövdelerinden ayrıldı. Karşılarındaki de Emevi halifesi Yezid ve arkadaşları idi. Evet Mü’min idiler. Aynı Vahşi’nin de sonradan Mü’min olması gibi…Hz. Hamza Efendimizin kalbine mızrağını sallayan insan daha sonra Mü’min olmuştu, Peygamberimizin yanına gittiğinde ‘Evet Müslüman oldun ama gözüme çok fazla gözükme, seni gördüğümde amcamı hatırlıyorum’ diye bir hitaba da maruz kalmıştı. Yezid için ‘alçakça şehit edildi’ dememi şuurlu bir Mü’min olarak kabul etmiyorsa o Albayrak’ın bileceği iştir. Ben onun kadar Mü’min değilim. O çok daha dindardır mutlaka. O çok daha ibadetine düşkündür. İslam tarihini benden çok daha iyi biliyordur. Ama ben Hz. Hüseyin’in yanındayım, Yezid’in yanında değilim. Yezid’in yaptığı bu cinayeti de ancak böyle tarif edebiliyorum. Müslümanlar cinayet işlemez mi? Ankara’daki bombayı kendi vücudu ile parçalayan insan da bir Mü’min idi mutlaka, Müslümandı ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıydı. Hristiyanlar da cinayet işler, Müslümanlar da. Bu konuda dine bakılmaz.

Yani Yezid’in Müslüman oluşuna bakarak ‘alçakça şehit edildi deme, şuurlu bir Mü’min sayılmazsın’ demek nasihatlerini başkalarına yapsın. Onlar da Yezid kadar olmasa bile bizim bazı yazarlarımız, çizerlerimiz, televizyonlarda konuşanlarımız Yezid’den daha fazla cinayet işliyorlar. Evet ellerinde mızrak yok, ellerinde kılıç kalkan yok. Ama insanların haysiyetlerine, insanların toplum içerisindeki konumlarına, insanların siyasi düşüncelerine o kadara alçakça saldırıyorlar ki Yezid bunları görseydi kıskanırdı. Teşekkür ederim ikazları için, inşallah seçimden sonra daha şuurlu bir Mü’min olmak için eşimle birlikte hep beraber çalışacağız.”