Büyük Birlik Partisi (BBP) Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Hakkı Öznur, mütedeyyin insanlara terörist muamelesi yapmanın alçaklık olduğunu söyleyerek, “Yezidler varsa Hüseyinler de var olacaktır. Burada arsızlar, hırsızlar, namussuzlar yok, ezan, vatan, Allah diyen insanlar var. Nasıl bu insanlara terörist muamelesi yaparsınız.” dedi.

Koza İpek Holding ve bünyesindeki medya gruplarına kayyum atanmasına tepkiler devam ediyor. Koza İpek Holding’in Ankara’daki merkez binası önünde toplanan vatandaşa destek veren BBP Genel Başkan Yardımcısı Haşim Yanar, BBP YİK Başkanı Hakkı Öznur yaşanılanlara tepki gösterdi.

‘Ülkesine bağlı vatanı ve milletin bölünmez bütünlüğünü savunmuş mütedeyyin insanlara terörist muamelesi yapmak, alçaklıktır, şerefsizliktir’ diyen Öznur, “Biz şehit Muhsin Yazıcıoğlu’nun yol arkadaşlarıyız. Biz Alperenler, zalimlere baş kaldırmayı, zulme boyun eğmemeyi, Hazreti Hüseyin’in mektebinde öğrendik. Yezidler varsa Hüseyinler de var olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Parti devletine boyun eğmeyeceklerini söyleyen Öznur, şunları kaydetti: “İstihbarat devletine de boyun eğmedik, eğmeyiz. Bugün gelinen noktaya bakıyoruz, İmralı ve Kandil ile terörle müzakere edenler teröre karşı çıkan insanlara terörist muamelesi yapıyor. Burada arsızlar, hırsızlar namussuzlar yok, ezan, vatan, Allah diyen insanlar var. Nasıl bu insanlara terörist muamelesi yaparsınız.

ESAD FİRAVUNUNU ÖRNEK ALMAYIN

Hükümeti uyarıyorum, ülkeyi kaosa sürüklüyorsunuz. Kamplaşmanın kutuplaşmanın bu ülkeye faydası yok. 3 ayda 160 vatan evladı şehit düştü. Terör örgütü vatan evlatlarını şehit ediyor, siz kalkıyorsunuz vatanına ülkesine bağlı mütedeyyin insanlara baskı yapıyor, onları korkutmaya çalışıyorsunuz. Türkiye’yi korku cumhuriyetine çevirdiniz. Cadı avı devam ediyor. Demokrasi rafa kaldırıldı. 28 Şubat’ın kirli rol ve yöntemlerini uyguluyorsunuz. Esad firavununu Putin firavununu örnek almayın. Türkiye tek parti rejimine teslim olmayacak. Tek adam, tek şef, otoriter ve totoliter rejimler kaybetmeye mahkumdur.”

“AK PARTİ MİLLETVEKİLLERİNİN TAMAMINA YAKINININ ÇOCUKLARI TERÖR ÖRGÜT DİYE İFADE EDİLEN GRUBUN OKULLARINDA OKUDULAR”

BBP Genel Başkan Yardımcısı Haşim Yanar da, cumhuriyet tarihince hiç görülmedik biçimde teşebbüs hürriyetine bir darbe vurulduğunu kaydetti. Yanar, şöyle devam etti: ”Seçime 1 hafta kala haberin doğru yansıtılması yönündeki bir davranışın önü kesilmesi isteniyor. Siyasi iktidarın bu davranışını mutlak suretle davranışını kabullenmek mümkün değildir. Müslüman iş adamlarına karşı göstermiş oldukları bu adil olmayan tutumların keşke PKK’ya yardım eden iş adamlarına karşı göstermiş olsalardı. 40 yıldır devam eden son 7-8 yıldır da kontrolü edilemez boyutlara ulaşan PKK’lı ateist terör örgütüne, iş adamlarının bir tanesine dahi böyle bir kayyum ataması tekniğiyle müdahale etmiş olsalardı, belki burada yaptıklarını anlamış olurduk. Biz biliyoruz ki, bu AK Parti milletvekillerinin tamamına yakının çocukları terör örgütü diye ifade edilen grubun okullarında okudular. Milletvekillerinin çocuklarına terörist mi diyeceğiz.”