CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, depreme dayanıksız olduğu yönünde rapor verilen Burdur Devlet Hastanesinin durumunu gündeme taşıdı.

CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Göker, Burdur-Fethiye fay hattının da bulunduğu ilde, olası bir deprem durumunda Burdur Devlet Hastanesi'nin bölgeye hizmet vermesinin planlandığını söyledi. Devlet Hastanesinde yapılan depreme karşı güçlendirme çalışmasının yeterli olup olmadığının incelenmesi gerektiğini dile getiren CHP'li Göker, kentin depreme dayanıklı yeni bir hastaneye kavuşturulmasını talep etti.

CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, depreme dayanıksız olduğu yönünde rapor verilen Burdur Devlet Hastanesi'nde güçlendirme çalışması yapıldığını, ancak bu çalışmanın ne derece yeterli olduğunu bilmediklerini belirten Göker, konuyu Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun cevaplaması istemiyle verdiği yazılı bir soru önergesi ile Meclis gündemine taşıdığını aktardı.

Göker, "Burdur Devlet Hastanesine yapılan güçlendirmenin yeterli olup olmadığı, eğer bununla ilgili bir araştırma yapıldı ve güçlendirme yetersiz ise sonuçların tarafıma ve Burdur halkıyla paylaşılmasını beklemekteyiz. Güçlendirme yetersiz çıkmış ise acilen yatırım programına alınmalı ve Burdur halkının yeni güçlü, depreme dayanıklı bir hastaneye kavuşması sağlanmalıdır. Bu konuda Bakanımızı göreve davet ediyorum." şeklinde konuştu.