Büyük Birlik Partisi (BBP) Mudanya İlçe Başkanı Mahmut Kemal Dilbirliği, Bursa’ya 1200 kilometre mesafede bulunan merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun helikopterinin düştüğü Keş dağına kadar yürüyerek gidecek.
İlçe Başkanı 62 yaşındaki Mahmut Kemal Dilbirliği, Muhsin Yazıcıoğlu’nun şüpheli bir helikopter kazasında vefatının ardından devam eden mahkeme sürecinin hızlandırılarak faillerin tespit edilmesi için Mudanya’dan helikopterin düştüğü yer olan Keş dağına yürümek için yola çıktı. Bin 200 kilometrelik güzergahı 25 günde kat etmeyi hedefleyen Dilbirliği, “Tez adalet” adını verdiği yürüyüşünü Yazıcıoğlu’nun helikopterinin düştüğü Kahramanmaraş’ın Keş Dağı’na ulaşarak sonlandıracak.
Dilbirliği’ni, Ömerbey Mahallesi Deniz Caddesi’ndeki evinin önünden BBP Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyesi Selahattin Çelt ile partililer uğurladı. Mudanya’dan başlattığı yürüyüşte sırasıyla Bursa, İnegöl, Bozüyük, Eskişehir, Sivrihisar, Polatlı, Ankara, Kırıkkale, Keskin, Mucur, Kayseri, Bünyan, Pınarbaşı, Sarız, Göksun üzerinden takiben Keş Dağı’na ulaşacağını kaydeden Dilbirliği, geciken adaletin adalet olmadığını söyledi. Yürüyüşü sorumluluk ve temiz devlet arayışı için yaptığını kaydeden Dilbirliği, “tez adalet” adını verdiği yürüyüşünde hedefe ulaştıktan sonra Kahramanmaraş Adliyesi’ne arabayla giderek, 2 Haziran 2016 Perşembe günü merhum Yazıcıoğlu davasının neticesini bekleyeceğini belirtti.