Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, "Şentop ve avanesinin korkmasına gerek yok çünkü ihanet açılımı sonuçlanmayacak. PKK ile sadece dil ve zihniyet değil gönül birlikteliği de ortaya çıkan AKP, artık bu milletin süratle kurtulması gereken bir hastalık gibidir." dedi. Büyükataman, hastalığı tedavi edecek tek doktorun Devlet Bahçeli ve mümtaz MHP kadroları olduğunu vurguladı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop’un 'Çözüm süreci başarılı olursa Devlet Bahçeli kaybedecek, bırakıp gidecek.' ifadesine yazılı olarak cevap veren İsmet Büyükataman, "Son Türk Devletinin bölünmemesi konusunda son kale MHP ve onun Sayın Genel Başkanı Devlet Bahçeli kalmıştır. Bunu çok iyi bilen AKP yetkilileri, Sayın Genel Başkanımızı hedeflerine koymuşlardır." ifadesini kullandı.

"AKP’nin sözde çözüm süreci iflas etmiş ve vatanımızı yıkım selinin çamurları altında bırakmıştır." şeklinde devam eden Büyükataman, "Çözüm adı altında kaos peşinde koşan iktidar partisi, teröre kollarını açmış ve terörle sarmaş dolaş bir şekilde Türkiye’yi çökertmek amacıyla el birliği yapmışlardır. Bunu AKP’nin adaylarının profilinden de anlamak güç değildir. AKP’nin bazı adayları HDP’li adayları bile solda sıfır bırakacak düzeydedir." görüşünü belirtti.

'SÖZÜMÜZ KARDEŞLİĞE, BİRLİĞE VE DİRLİĞE YÖNELİKTİR'

Bu kapsamda, MHP’yi zan ve töhmet altında bırakarak ‘Terör biterse MHP de biter.’ diye nitelendiren zihniyeti ‘çürümüş’ olarak niteleyen İsmet Büyükataman, bu zihniyette olanlara şunları söyledi: "Milliyetçi Hareket Partisi, kandan, karışıklıktan ve kavgadan beslenen ve bunların artmasını isteyen bir çarpık anlayışa hiçbir zaman sahip olmamıştır. Aksine iftiraları atanlar maşeri vicdanda mahkûm olacaklar ve yalpalayıp düşmekten başka bir sonları olmayacaktır. Sözümüz kardeşliğe, birliğe ve dirliğe yöneliktir. Amacımız Türk milletinin bağımsız yaşaması, huzurlu olması ve sonsuza kadar son vatanında var olmasıdır. Bunun hilafına, bize gıybette bulunanlar müfteridir ve kötü niyetlerine esir olanlardır."

'KARDEŞ KAVGASI YAŞANACAK VE KARDEŞ KANI DÖKÜLECEKTİ'

"Eğer Şentop merak ediyorsa, bölünme karşısında Devlet Bahçeli olmasaydı, ne olacağını kendisine söyleyelim." cümlesini sarf eden İsmet Büyükataman açıklamasında, "AKP’nin bölücü süreci nihayete erdiğinde Türk milletinin önemli unsurlarından bir tanesi olan Kürt kardeşlerimiz PKK’nın idaresine bırakılan topraklarda zulme uğruyor olacaktı. Ülkemizden koparılan bir parça ile dört parçalı Kürdistan’ın ayaklarından biri inşa edilmiş olacaktı. Bununla da bitmeyecek yurdun diğer bölgelerinde yaşayanlar arasında bir kardeş kavgası yaşanacak ve kardeşkanı dökülecekti. Ancak Şentop ve avanesinin korkmasına gerek yok çünkü ihanet açılımı sonuçlanmayacak. Türk milleti çaresiz olmadığını, MHP’nin kardeşliğe olan inancını görmüştür. Tük milleti tercihini bölünmeden değil birlikten, ayrışmadan değil birleşmeden, kavgadan değil barıştan velhasılıkelam MHP’den yana belirlemiştir. Şentop ve temsil ettiği parti önce ekmeğini yediği, suyunu içtiği Türk vatanına ve Türk milletine yönelik ihanet girişimlerinin hesabını vermelidir ve sonra da yüzleri kalırsa bize laf yetiştirmeye çalışmalıdırlar." sözlerini kaydetti.

'BU HASTALIĞI TEDAVİ EDECEK TEK DOKTOR İSE DEVLET BAHÇELİ VE MÜMTAZ MHP KADROLARIDIR'

İsmet Büyükataman, MHP’nin, Türk milletine engel çıkaran, zarar veren, önünü kapatan ne varsa elinin tersiyle ittiğini, tam karşısında duruş gösterdiğini vurgulayarak, şunları aktardı: "Biz terörün de bölücülüğün de bölünmenin de panzehiriyiz. Şentop ve zihniyeti bunu anlayamaz. Zira biz, AKP’nin PKK havarisi tutumuna da, terörist ilgisine de, bölünme merakına da sonuna kadar karşıyız.
Biz Türkiye’yi canından aziz bilen milliyetçi ve millet sevdalısı vicdanlarız.
Devleti yönetenlerin ve millî güvenlik politikalarına tavsiyelerde bulunanların söylem ve eylemleri göstermektedir ki siyasi iktidarın bir terör politikası bulunmamaktadır. Ağrı olayı ülkenin güvenliğinin ne denli vahim olduğunu gözler önüne sermiştir. Şimdi Türk milletinin doğal lideri Devlet Bahçeli’ye yönelik yapılan bu algı operasyonunu bu ucuz numaraları Türk milleti yiyecek kadar saf değildir. AKP istediği alavereyi yapsın Milliyetçi Hareket’in tek başına iktidarını engelleyemeyecektir. PKK ile sadece dil ve zihniyet değil gönül birlikteliği de ortaya çıkan AKP, artık bu milletin süratle kurtulması gereken bir hastalık gibidir. O hastalığın reçetesini geçtiğimiz günlerde Türk gençliği ortaya koymuştur. Reçete bellidir, o da tek çarenin MHP olduğudur. Bu hastalığı tedavi edecek tek doktor ise Devlet Bahçeli ve mümtaz MHP kadrolarıdır."