MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, üniversite gençliğine hitaben kaleme aldığı mektupta, “AKP üniversiteleri PKK’ya teslim etmiştir. Biz devletin üniversitesini ülkemizin gençlerine emanet edeceğiz.” dedi.

İsmet Büyükataman mektubunda, Türkiye üzerinde hesap yapanların yöneleceği ve istismar etmeyi düşüneceği en önemli kaynağın üniversite gençliği olduğunun yaşanan ve ağır bedeller ödedikleri tecrübelerle sabit olduğuna işaret etti.
1970 ve 1980 döneminde dizginlerinden boşanan gerilim ortamının acı hatıralarının tazeliğini hala koruduğunu belirten MHP’li Büyükataman, şöyle devam etti: “Türkiye 12 Eylül öncesi karşı saflarda toplanmanın, ikiye bölünmenin ve düşmanca tutumların ceremesini çok çekti.
Bugün ülkemizi her seviyede yönetenlerin büyük bir bölümü bu kara döneme şahit oldular, Türkiye’nin uçurumun kenarına nasıl getirildiğini yaşayarak gördüler. Üniversitelerde eğitim ve öğretim kaygısı olmayan, bir yolla içeri sızmış, bölücü terör örgütü ve değişik istihbarat oluşturmaya çalışanlara dikkat etmek ve gereğini yapmak hükümetin görevidir. Sizler okulunuzu en iyi şekilde bitirmeli, geleceğe donanımlı bir şekilde hazırlanmalısınız. Üniversiteler toplumsal sistemin barometresidir. Düzgün işleyen, refah ve güvenlik içinde bulunan bir toplumda üniversiteler istikrar içinde bulunur. Son yarım asırlık deneyimlerimiz üniversitelerdeki kaynamanın hayra alamet olmadığını gösteriyor.”

“DUA VE DESTEKLERİNİZİ BEKLİYORUZ”

“Bildik, tanıdık ve şablon haline gelen malum kısır döngü içinde bugüne kadar; önce sokaklar ve üniversiteler karışmış ve karıştırılmıştır.” diyen Büyükataman mektubunu, “AKP üniversiteleri PKK’ya teslim etmiştir. Biz devletin üniversitesini ülkemizin gençlerine emanet edeceğiz. Üniversite sonrası için gelecek kaygısı taşıyan üniversite gençliğinin meselelerini MHP bilmektedir. Şayet MHP tek başına iktidar olursa, gençliğimiz her anlamda geleceğinden ümitli olacaktır. Bu anlamda dua ve desteklerinizi bekliyoruz.” cümleleriyle tamamlandı.