Eskişehir’in CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, bazı ihalelere fesat karıştırıldığı ve kamu zararına neden olunduğu iddiası ile şahsı ve 16 bürokratıyla ilgili açılan ve beraatla sonuçlanan davayla ilgili değerlendirmede bulundu. Başkan Büyükerşen, “AKP’liler Eskişehir’e yaptığımız hizmetlerin ihalelerine kara çalmaya çalıştılar. Ama her zaman olduğu gibi bu davada da adalet yerini buldu. Suçsuz olduğumuz ortaya çıktı. Bunları Allah’a havale ediyorum.” dedi.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nde bazı ihalelere fesat karıştırıldığı ve kamu zararına neden olunduğu iddiası ile açılan davada yargılanan ve aralarında Başkan Yılmaz Büyükerşen'in de bulunduğu sanıklar dün, 2 yıl süren mahkemenin adından beraat etmişti. Büyükerşen, mahkemenin verdiği kararı değerlendirerek, “Her seçim arefesinde muhbirler tarafından ihbarlar ve komplolar olur. Hepsinin de boş olduğu 2 gün geçmeden anlaşılır. Bu sefer biraz daha erken davranıp, AKP Milletvekili Salih Koca ve bazı AKP meclis üyelerinin ihbarlarıyla Eskişehir’e yapılan hizmetlerin ihalelerine kara çalmaya çalıştılar.” diye konuştu.

"AKP'LİLERİ ALLAH'A HAVALE EDİYORUM"

“AKP’liler, Eskişehir’e yaptığımız hizmetlerin ihalelerine kara çalmaya çalıştılar.” diyen Başkan Büyükerşen, “Ama her zaman olduğu gibi bu davada da adalet yerini buldu. Suçsuz olduğumuz ortaya çıktı. Ancak olmayan suçtan medet umacak hale gelen muhbirler, bugün mahkemenin verdiği kararla cevaplarını aldılar. Ben de bu müfterileri bundan önce olduğu gibi Allah’a havale ediyorum.” ifadesini kullandı.

"BELEDİYEYİ ELE GEÇİRME GAYRETLERİ SONUÇSUZ KALDI"

CHP Eskişehir İl Başkanı Ersen Yeniceli de “Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı ele geçirme gayretleri sonuçsuz kalmış ve adalet yerini bulmuştur. AKP Milletvekili Salih Koca ve bazı AKP’li belediye meclis üyelerinin komplo ve iftiralarla Büyükerşen’in ceza alması, Belediye Başkanlığı'ndan düşürülmesi, böylelikle 3 seçimdir sandıkta alamadıkları büyükşehir belediye başkanlığını ele geçirme gayretleri sonuçsuz kalmış ve adalet yerini bulmuştur.”