Saadet Partisi’nin (SP) Ankara'nın Mamak ilçesinde bulunan seçim karargâh binasının afiş ve posterleri Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri tarafından indirildi. Seçim Karargâh Başkanı Yusuf Ayaz, "Yasal hakkımız olan binanın duvarındaki afiş ve posterlerimiz, hunharca parçalanmıştır. Bu bir yıldırma operasyonudur. Daha önce de bu tarz durumlara maruz kalmıştık." diye tepki gösterdi.

İddiaya göre, zabıta ekipleri sabah saatlerinde asılı poster ve afişleri parçaladıktan sonra araçlarına yükleyerek, hemen yakında bulunan Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ilgili birimine götürdü.

'AFİŞ VE POSTERLERİMİZ, HUNHARCA PARÇALANMIŞTIR'

Olayın duyulması üzerine bölgeye gelen Saadet Partisi Ankara Karargâh Başkanı Yusuf Ayaz, gençlik kolları üyeleri ile birlikte yaptığı açıklamada, yaşanan olaya tepki gösterdi. "Bayrağıma dokunma" diyen Ayaz, 298 sayılı Kanun'da seçim karargah merkezlerinin çevresinin tanıtım amacıyla afişlenebileceğini söyledi. Ayaz, "Yasal hakkımız olan binanın duvarındaki afiş ve posterlerimiz, hunharca parçalanmıştır. Bu bir yıldırma operasyonudur. Daha önce de bu tarz durumlara maruz kalmıştık." dedi.

'KENDİLERİ HER YERE PANKARTLAR ASIYORLAR AMA'

Ayaz, "Hani diyorlar ya ‘Biz Erbakan’ın yolundayız’ diye. Bu kocaman bir yalan. Eğer programı veya etkinliği kendileri yapıyorlarsa, her yere pankartlar asıyorlar. Ancak bizim yaptığımız etkinlikler veya seçim çalışmalarından rahatsız olanlar, astıklarımız afişleri, posterleri kaldırıyorlar. Bu tahammülsüzlük her aşamada devam ediyor. Bizler Saadet Partisi Ankara Karargahı olarak, her mahallemizde sahaya indik. Seçimlere kadar da kimse bizi bundan alıkoyamayacaktır." şeklinde konuştu.

'SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ'

Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç ile Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek arasında yaşanan tartışmaya da atıfta bulunan Ayaz, "Biz öyle 8 Haziran’dan sonra konuşmayız. Karnımızda gaz biriktirmeyiz. Zabıta ekiplerinin yaptığı bu saldırı haddi aşmıştır. Açıklamalardan sonra da Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na gidip, suç işleyenler hakkında dilekçe vereceğiz. Suç işlenmiştir. Bizler de gidip hukuk önünde bunun hesabını soracağız." açıklamasında bulundu. Açıklamaya Saadet Partisi Ankara 1’inci Bölge aday adaylarından Ziya İnce ve İrfan Akdoğan da destek verdi.