AK Parti İl Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Çalık, ilçe esnafını ziyaret ederek genel seçimdeki desteklerinden dolayı teşekkür etti. 

Kale Belediyesine geçen Çalık, Belediye Başkanı Cemal Akdemir'den çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Daha sonra AK Parti Kale İlçe Başkanlığına giden Çalık, partililerle bir araya geldi.

Burada konuşan Çalık, AK Parti'nin Meclis Başkan adayı olarak Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ı gösterdiğini anımsattı.

Meclis Başkanlığı seçiminden sonra hükümetin kurulması çalışmalarının başlayacağını kaydeden Çalık, koalisyonla ilgili görüşme ve çalışmalar yapılacağını belirtti. Çalık, "Sayın İsmet Yılmaz'ı TBMM Başkan adayı olarak açıkladık. İnşallah nasip olursa 3. tura kadar Sayın Bakanımızı sonuna kadar destekleyip hep beraber TBMM Başkanı olmasını arzu edeceğiz ve neticelendireceğiz diye umut ediyorum" ifadelerini kullandı.

Çalık, TBMM'deki büyük ve güzel fotoğrafın AK Parti sayesinde olduğunu belirtti.

TBMM'de tüm Türkiye'den gelen insanların güzellikleri bulunduğunu bildiren Çalık, şunları kaydetti:

"Kürt'ü, Türk'ü, Laz'ı, Çerkez'i, Ezidi'si, Ermeni'si ile, başı açığıyla, başı kapalısıyla tüm Türkiye Meclis'te idi ve biz 258 milletvekiliyle tüm Türkiye'den geldik. Sadece 5 ilde milletvekili çıkaramadık. Diğer siyasi partiler birçok ilde milletvekili çıkaramadı. Biz tüm Türkiye'den gelen milletvekilleri olarak Meclis'te idik. Bütün renklerimizle, diğer siyasi partiler de dahil olmak üzere TBMM'deyiz. Türkiye Cumhuriyeti'nin bütün vatandaşlarının seçme ve seçilme hakkı vardır ve onun da Meclis'e yansıması AK Parti sayesinde olmuştur. Sizlerin bize vermiş olduğu oyların sayesinde olmuştur. Bugün TBMM'de bu fotoğraf varsa AK Parti sayesinde vardır. Bu fotoğraf varsa Recep Tayyip Erdoğan sayesinde vardır. Bu fotoğraf varsa Ahmet Davutoğlu sayesinde vardır."