17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda gözaltına alınan Reza Zarrab'ın kuryesi Adem Karahan’ın, Cumhuriyet Gazetesi’ne kara para trafiğini deşifre eden itirafları ülke gündemine oturdu. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Musa Çam, Zarrab’ın kuryesinin bu itirafları sonrası Cumhuriyet savcılarının derhal harekete geçmesi gerektiğini söyledi.

CHP) İzmir Milletvekili Musa Çam, Reza Zarrab’ın kuryesi Adam Karahan’ın itiraflarının, Zarrab’la AK Parti hükümeti arasında yaşanan rüşvet olaylarını açıkça ortaya koyduğunu ileri sürdü. Çam, “AKP hükümetinin 13 yıllık döneminde milyar dolarlarca yapılan yolsuzlukların, bakanların, başbakanın ve çocuklarının karıştığı yolsuzlukları Rıza Zarrab marifetiyle finanse ettiği, hatta ülkenin cari açığını bile kapattığını biliyoruz. Bizler bunu her söylediğimizde inkar edildi, yok sayıldı, iftira atıldığını söylediler. Ama Reza Zarrab’ın kuryesi bunları söylemekle bizim söylediklerimizin ne kadar doğru olduğunu ortaya koydu. AKP’nin 13 yıllık iktidarı, 90 yılık Cumhuriyetin en büyük yolsuzlukların ve şaibelerin olduğu; kul hakkının, yetim hakkının, fakirin, fukaranın rızkının çalındığı bir dönem olarak tarihe geçecektir.” dedi.

'İKİ KİLO BAKLAVA ÇALANLAR CEZALARINI ÇEKİYOR'

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, Reza Zarrab’ın kuryesi Adem Karahan’ın itirafları sonrası Cumhuriyet savcılarının derhal harekete geçmesi gerektiğini belirterek şunları söyledi: “Kuryenin bu itiraflarından sonra bu ülkenin hala namuslu Cumhuriyet savcıları var ise adalet var ise derhal gerekeni yapmalılar. Suçluları ve zanlıları yargı önüne çıkarmalıdırlar. İki kilo baklava çaldığı için 8’er yıl hapis yiyen 13-14 yaşındaki çocuklar cezalarını çekerken, ülkenin milyarlarca lirasını yok edenler ellerini kollarını sallayarak bu ülkede gezmemeliler. Yatlarında, kaçak saraylarda, kaçak villalarda hayatlarını sürdürmemeliler.”

Reza Zarrab’ın kuryesi olduğunu ileri süren Adem Karahan, Cumhuriyet Gazetesi’ne itiraflarda bulunmuştu. Karahan, 1 yılda yurtdışına 18 milyar lira para çıkardıklarını söylemiş, sevkiyattaki sıkıntıları bakanların çözdüğünü ileri sürerek, “Türkiye'den altınlar Dubai'ye götürülüyor, orada bozdurularak İran'a gidiyordu. Bu paranın da yüzde 4'ü siyasîlere, yüzde 4'ü Zarrab'a kalıyordu.” demişti.