Siyasi partilerin milletvekili adaylarını Yüksek Seçim Kurulu’na(YSK) bildirmesinin ardından Çankırı’da kayınbirader enişte yarışı başladı.

Farklı siyasi partilerden aday olan enişte Murat Berat Atalay, Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) 1. Sıra aday gösterilirken, kayınbiraderi Hüseyin Filiz, Adalet ve Kalkınma Partisi'nden (AKP) 2. Sıradan aday gösterildi.

CHP adayı Atalay yaptığı açıklamada, “7 Haziran seçimlerinde Çankırı birinci sıra adayı olarak ilan edildim. Diğer partilerin adayları da açıklandı. Milletvekili olan kayınbiraderim Hüseyin Filiz, Çankırı’da ikinci sıra milletvekili adayı olarak AKP tarafından açıklandı. Dolayısıyla enişte ve kayınbirader olarak farklı siyasi partilerde aynı ilde karşı karşıya bir mücadelede başlamış bulunuyoruz. Öncelikle şunu ifade etmek istiyorum; benim için hayatımda değer verdiğim şeyler çok önemli, bu değerlerim adına karşıma kim çıkarsa çıksın mücadele etmekten asla vazgeçmeyecek bir yapıya sahibim. Dolayısıyla kayınbiraderimle karşı karşıya olmam akrabalık bağlarımı öncelemeyecektir. İnandığım değerler mücadelesini gerekirse de sert bir muhalefet ve siyasetle de sürdüreceğim. Ben Çankırı'nın, Türkiye'nin kazanmasını istiyorum. Üç partiden de tek yerli aday benim. Çankırı halkının bu kötü gidişe dur diyeceğini ve ben evlatlarını Cumhuriyet Halk Partisi'nden milletvekili olarak seçeceğine inancım tamdır.”

Kayınbiraderi Hüseyin Filiz’in AK Parti’de ikinci sıra aday gösterilmesini de değerlendiren Atalay, “Partisi kayınbiraderim Hüseyin Filiz’i ikinci sıradan aday koydu. Herhalde ikinci milletvekilliğinin veya güçlü olacak partiye karşı benim kaşıma aday yaptığı inancındayım. Çankırı halkı bu yaşananları görmektedir. Bu benim önümün kesilmesi açısından AK Parti'nin yaptığı bir manevra olarak görüyorum. AK Parti'nin Türkiye’deki ve Çankırı'daki büyüsü bozulmuştur. Ben milletvekilliğine olan inancımı asla ve asla yitirmiyorum. Bu beni daha da güçlendirmiştir. Hüseyin Filiz polemikçi bir yapıya sahip birisi olması nedeniyle kendi partisinin teşkilatları içerisinde sevilmeyen bir kişiliktir.” ifadelerini kullandı.