HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki bombalı saldırıyla ilgili TBMM Başkanlığı'na soru önergesi verdi.

İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle verilen soru önergesinde Aydoğan, "Suruç’ta yaşanan ve 32 kişinin yaşamını yitirdiği saldırıdan sonra Emniyet’in 81 ile gönderdiği yakalama tutanakları basına yansımıştır. Bu tutanaklarda 3 IŞİD’linin ismi yer almıştır. Bu kişilerden Özlem Yılmaz’ın Suruç’taki saldırıyı gerçekleştiren iki kişiden biri olduğuna dair basına yansıyan iddialar bulunmaktadır. Şüphelilerden Özlem Yılmaz’ın teknik takibe takılarak polis tarafından Adana’da yakalandığı, polisin nezaretinde yapılan psikiyatrik muayene sonrası doktor tarafından kendisi için 'suç işleyebilir' raporu verildiği ve sonrasında da polis ifadesinde IŞİD’e katıldığını ve canlı bomba olarak kullanılacağını itiraf ettiği belirtilmiştir. Yine ek olarak basına yansıyan tanıklıklarda saldırıyı iki kişinin gerçekleştirdiği, erkek şüphelinin bombayı patlattığı, 1995 Sivas doğumlu olduğu söylenen bir kadın şüphelinin ise bu patlamada yaralandığı ve şuan polis gözetiminde olduğu yer almıştır." bilgisine paylaştı.

Bu bağlamda Aydoğan, şu soruları yöneltti:

"Canlı bombacı olduğu iddia edilen Özlem Yılmaz hakkında yapılmış herhangi bir hukuki işlem bulunmakta mıdır? Bulunmakta ise bu hukuki işlem hangi aşamadadır?

Yakalandığı sırada canlı bomba olduğu yönünde ifade veren Özlem Yılmaz hastaneden çıktıktan sonra tutuklanıp cezaevine gönderilmiş midir?

Şüpheli Özlem Yılmaz cezaevine konulmamış ise psikiyatrik muayene sırasında hakkında ‘suç işleyebilir’ raporu verilmesine rağmen hangi gerekçe ile ve kimler tarafından serbest bırakılmıştır?

Şüpheli Özlem Yılmaz hakkında daha önce açılmış bir veya birden fazla dava bulunmakta mıdır?"