CHP Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, ortağı olduğu şirketinin Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu(TKDK) Avrupa Birliği(AB) IPARD hibe programından faydalanmasına yaptığı eleştirilere cevap verdi. Zeybekci’nin tarımsal kalkınmaya örnek olarak kendi şirketini göstermesine tepki ile karşılayan Çavuşoğlu, öncelikle şirketinin tarım değil turizm alanında faaliyet gösterdiğini, aldığı hibe fonun kaynağının ise hükümet değil AB olduğunu belirtti.

‘FONLARDAKİ BÜTÇELER BELLİ BİR SÜRE İÇİNDE KULLANILMAZSA GERİ DÖNÜYOR’

Çavuşoğlu, “TKDK AB fonlarıyla kurulmuş bir kuruluş zaten. Sayın bakan bunların tamamını atlıyor kendine göre bir yön çizmiş gidiyor. Burada tarımsal kırsal turizm anlamında bir kullanım vardır. Buna da biz çağrıyla gittik. Çünkü fonlardaki bütçeler belli bir süre içinde kullanılmazsa geri dönüyor. Bunun içinde 4-5 ayak var. Çiftçilik, tarım ayağı, hayvancılık ayrı, soğuk hava ayrı, turizmle ilgili Denizli’den hiçbir girişim olmamış. Bunun üzerine bize bir çağrı geldi çağrı gelince de benim ortağım olduğum bir şirket. Ayrıca bu şirketin yöneticisi de değilim. Bu şirket vasıtasıyla müracaat yapıyor incelemeleri bitiyor. Sonunda 1.5 milyon liralık bir yatırım gerçekleştiriliyor. Bunun sonunda da AB fonlarıyla da bir kısmı destekleniyor.” dedi.

‘ELEŞTİRİLER GAYRİ AHLAKİ’

Ekonomi Bakanı Zeybekci’nin asıl sıkıntısının tarımın ölmesini gerçekten 1.5 liraya mazot verilebilecekken bunun yerine insanlara 4 liraya mazot satmayı izah edemediğini CHP’nin açıkladığı projeler karşısında söyleyecek sözü olmadığını ifade eden Çavuşoğlu, “Saldırı sanatını seçmeye başladılar. Tamamıyla vergisini son kuruşuna kadar ödeyen bir işletmenin ortağıyım. Devlete bir kuruş sigorta pirimi borcumuz yok. Kamu görevlerini tamamıyla yerine getiren bir işletme. Gönül isterdi ki işletmemizle anılmamak. Ben bugüne kadar bu konuda çok hassasım. Özellikle İl Başkanı olduğum süreçten bu yana ortak olduğum şirketle ilgili ne sosyal medyada ne başka yerde bir açılım yapmadık. Burada turistik bir tesistir. Yüzme havuzu ve kaydırakları olan Denizli’de ilk açılışı olan tesistir. Ben tesisin açılışı kendim dahi duyurmadım. Çünkü bunu zül saydım bugüne kadar. İl başkanı olarak tesisimin reklamını yapmak bile zül geldi. Yapmamıştık ama sayın bakan sayesinde ve basındaki yandaş basının bu işte farklı yüklem yüklemeye çalışarak tarımın bittiğinin inkârını sağlamak için bizim üzerimizden bir şey yapmaya ama ters tepti beni bir sürü AKP ve CHP ve diğer partilerden arkadaşlarım aradı. Bu yapılan sürecin gayri ahlaki olduğunu, sonuçta burada hiç bir sıkıntının olmadığını söylediler.” diye konuştu.

‘KULLANDIĞIMIZ KAYNAK AB FONLARINA AİT, HÜKÜMETİN DEĞİL’

Kendilerinin de bu ülkenin birer vatandaşı olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, “Vergisini ödeyen çalışanlarına sigorta yapan bir vatandaşım. Bu devletin olanakları sadece herhalde bakan kendi içindeki niyeti söylemeye çalışırken herhalde dili sürçtü herhalde yani biz sadece kendimizi faydalandırıyorduk kaynaklardan yanlışlıkla CHP İl Başkanı da faydalanmış! Aslında en büyük sıkıntısı da bunun bu. Buradaki kaynaktan kendilerinin dışında birilerinin kullanılmış olması kaynak devlete ait de değil. Kaynak AB fonlarına ait. Bu ısrarla altı çizilmesi gereken olay. İkincisi husus da tarımla alakalı değil. Bu kırsal turizmdir. Yüzme havuzlarımız, kaydıraklarımız orada, günü birlik eğlence tesisimiz var. Orada ne ekim ekiliyor ne dikim dikiliyor. Zaten ekecek olsak ekecek parayı buldurmazlar bize. Çünkü mazotu 4 liradan satıyorlar hiç vicdanları kurumuyor.” şeklinde konuştu.

'ZEYBEKCİ ŞİRKETİNİN BİLANÇOSUNU AÇIKLASIN’

Bakan Zeybekci’nin şirketinin 2000’li yıllarda durumu iyiken şimdi alt sıralara düştüğü şeklindeki açıklamalara da değinen Çavuşoğlu şunları kaydetti: “Bakana üzülmeye başladık. Hatta bir kampanya açacağız bu konuda da fakirleşme ölçütü göreceli bir kavram. Bunu bir bilançoyla açıklar ise 2000 yılında neredeydi 2015 yılındaki halini açıklarsa fakirleştiyse CHP olarak gerekli katkıyı koymaya hazırız.”