Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gaziantep milletvekili adayı Celal Doğan, “Türkiye’de HDP dışında mevcut iktidarı en azından dizayn edebilecek, durduracak ve gelecekte bu ülkenin umudu olacak başka bir siyasi parti olsaydı onu tercih ederdim. Hatta kendim o partide olmasam bile o partiye oy verirdim. Milletvekili olma arzusu ile HDP’ye gelmedim. Siyasi partiler bir mebus atölyesi değildir. Siyasi partilerde ülkeyi yönetme arzusu olur. Bu ülkede o işi yapacak parti yok. O nedenle buradayım.” dedi.

HDP Gaziantep milletvekili adayları Celal Doğan, Mahmut Toğrul, Tuğçe Özsoy, Berivan Özpolat, Dilek Büyükkaya, Osman Demirci, Macit Bozkurt, Gülseren Kocaer, Fatoş Çetinkaya, Güzel Koç ile İl Eş Başkanları Mehmet Karayılan ve Dilan Çetinkaya basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi. Gazetecilerin sorularını cevaplayan Celal Doğan, neden HDP’yi tercih ettiğine açıklık getirdi. Halkların Demokratik Partisi dışında hükümeti durduracak bir siyasi partinin olmadığına dikkat çeken Celal Doğan, “Türkiye’de Halkların Demokratik Partisi dışında mevcut iktidarı en azından dizayn edebilecek, durduracak ve gelecekte bu ülkenin umudu olacak başka bir siyasi parti olsaydı onu tercih ederdim. Hatta kendim o partide olmasam bile o partiye oy verirdim. Milletvekili olma arzusu ile HDP’ye gelmedim. Siyasi partiler bir mebus atölyesi değildir. Ülkeyi yönetme arzusu olan partilerdir. Bu ülkede o işi yapacak parti yok. O nedenle bu buradayım. Çok kutsal saydığım bir dava için buradayım. Milletvekilliği benim için önem arz etmiyor. Bana da bir prestij katacak değildir. Çünkü prestije ihtiyacım yok.” diye konuştu.

'HÜKÜMETİN AĞRI BENZERİ BAŞKA PROVAKASYON YAPACAK KADAR APTAL OLACAKLARINI ZANNETMİYORUM'

PKK ile TSK arasında 2 yıldır devam eden bir ateşkes olduğunu dile getiren Doğan, “Olayı körüklemek isteyen siyasi iktidar, ayağına kurşun sıkar. Türkiye’de siyasi iktidarın provokasyon yapacağı iddiaları var. Hükümet Ağrı’daki olaydan ders almamışsa, yeniden bir provokasyon yapacak kadar aptal olacaklarını zannetmiyorum. Çünkü aptallar bu kadar uzun süre iktidarda kalamaz.” ifadelerine yer verdi.

'BASKI ALTINDAYIZ, 41 TANE SEÇİM BÜROMUZ ATEŞE VERİLDİ'

Türkiye’de seçim güvenliği olmadığına dikkat çeken Doğan, “41 tane seçim bürolarının ateşe verildiğini açıkladı. Baskıya maruz kaldıklarını vurgulayan Doğan, şunları kaydetti: “2 başlı bir hükümet, 2 başlı bir siyasi partinin temsilcileri ile yarışılıyor. Bir tarafta Başbakan, bir tarafta ise Cumhurbaşkanı. Her ikisi de alanlarda parti lideri gibi alanlarda koşturuyorlar. Ellerindeki milyar dolar imkanlarla onlarla mücadele edecek şansa sahip değiliz. Türkiye’de basın bize yer verme noktasında haksız bir rekabet olduğunu görüyoruz. Türkiye’de demokratikleşmeyi bu şekilde değerlendirirseniz, antidemokratik oluşum nasıl olur diye merak ediyorum. En zor seçimlerden birini geçiriyoruz. Arkadaşlarımız bağımsız adaylar olarak seçimlere girdiklerinde bu kadar baskıya maruz kalmamıştı. Parti olarak seçime girdikleri için aldıkları her milletvekili iktidardan koparılmış bir parça olduğunu gördükleri için zulüm ve baskı alabildiğine devam ediyor. Baskı altındayız. Gaziantep’te 15 yıl belediye başkanlığı yaptım. Antep gibi bir yerde insanlar seçim bürosu vermede tereddüt yaşıyor.”

'HDP BARAJI AŞMAZSA TÜRKİYE’DE KIYAMET KOPMAZ'

Barajı aşamadıkları taktirde kıyametin kopmayacağını dile getiren Doğan, demokratik bir şekilde mücadeleyi sürdüreceklerini söyledi. Barajı geçtikleri zaman Türkiye’nin başkanlık sistemi tehlikesinden kurtulacağını belirten Doğan, “Barajı açarsak Türkiye Ortadoğu’daki diktatöryel rejimlere eğimli bir anlayışın yani bir başkanlık sisteminin rüyası ve hayali, daha doğrusu tehlikesi Türkiye’den kurtulacak. HDP barajı aşmazsa kıyamet kopmayacak. Siyasi ortamı bulandırmak için algı oluşturulmak isteniyor. Biz 100 metre koşmuyoruz, maraton koşuyoruz. Türkiye’ye seçimi bir gün ile getiremeyiz. Bizim demokratik mücadelemiz sürecek.” şeklinde konuştu.

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin'in, 'Türkiye bu akşam ya da cuma günü yapacağı askeri bir operasyonla Suriye’ye girecek' iddialarını değerlendiren Celal Doğan, “Şuana da kadar böyle bir hareketliliği görmedim. Askeri birlik kaydırma yok, tank hareketi yok. Bir partinin genel sekreteri bu kadar ciddi bir haberi eğer bilgisi yoksa söylememesi gerekir diye düşünüyorum. 48 saat var, bekleyeceğiz.” dedi.

'ECEVİT, ABD’NİN IRAK’A GEÇİŞİNE İZİN VERSEYDİ AKP OLMAYACAKTI'

Doğan, AK Parti’nin bugün olmasında en büyük sebebini, Ecevit’in ABD’nin Irak’a geçiş izni vermemesi olarak değerlendirdi. Doğan, “AKP’nin bugün var olmasının altındaki gerçek merkez siyasetin dağılmasıdır. MHP-ANAP ve Doğruyol başarılı olabilseydi, merkez siyaset dağılmasaydı, radikal AK Parti’nin çıkma şansı yoktu. Irak’ta Saddam’ın düşürülmesinde Türkiye’yi yönetenlerin tavrı ABD’nin geçişi konusunda müsaadesi olsaydı, yani Ecevit Amerika’nın Türkiye’den geçişine izin verseydi bugün AKP yoktu.” sözlerine yer verdi.

Doğan, seçim çalışmalarını sürdürdüklerini ve şuan ki tabloda barajı geçtiklerini kaydetti.