Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, Meclis Başkanı Cemil Çiçek’in yeni teklifi ile TBMM üyeleri, üyeliği sona erenler ile dışarıdan atanan bakanların mali, sosyal hak ve yükümlülükleri ile ilgili diğer hususların yeniden düzenlenecek olmasını tepki ile karşıladı.

Mustafa Göktaş yazılı açıklamasında "Ayıptır ya, insan utanır sıkılır biraz. Bu milletin asli evladı açlık içinde kıvranacak siz kebap yapacaksınız." dedi. Bu ülkede yaşayan insanların mali durumlarının belli olduğunu hatırlatan Göktaş, "İşçi, memur, esnaf, emekli belli. Buna keza milletvekillerinin şu anki durumu da belli. Bunların durumunda ne eksik ki, bir daha özlük hakları için teklif veriyorlar. Ve iş kendileri olunca da ses çıkarmadan sessiz sedasız oylayıp her zaman olduğu gibi işi bitirmeye çalışıyorlar. Ayıptır ya! İnsan utanır, sıkılır biraz." ifadesini kullandı.

'SİZ KEBAP YAPACAKSINIZ'

Göktaş tepkisini şu sözlerle dile getirdi: "Sayın TBMM Başkanımızın verdiği bu yeni teklif ile TBMM üyeleri, bu üyeliği sona erenler ile dışarıdan atanan bakanların mali, sosyal hak ve yükümlülükleri ile ilgili diğer hususları yeniden düzenlenecekmiş. Allah Allah ne haklar geliyor, ne gibi kıyaklar geliyor, oturun inceleyin. Aldıkları maaş yetmiyor, ayrıcalıklar ve imtiyazlar yetmiyor, biraz daha veriyorlar, biraz daha sunuyorlar. Ayıptır ya! Bu milletin asli evladı olanlar açlık ve açıklık içinde yaşayacaklar. Yokluk ve yoksulluk içinde çile çekecek ömür dolduracaklar, iş bulamayacaklar, aş bulamayacaklar siz Kebap yapacaksınız. Var mı böyle bir haksızlık, hukuksuzluk ve adaletsizlik."

Göktaş, işçi, memur ve emeklinin taleplerine kulak tıkayan hükümet üyelerinin kendi haklarına gelince hemen harekete geçtiğini savunarak, "Emekli insanca yaşasın dediğimizde görmezden duymazdan geliyorsunuz. İşçinin özlük hakları düzelsin denince yine aynı. Memura gelince yine aynı... Esnafa gelince artan harç ve zamlarla beli bükülmüş durumda. Küçük esnaf zaten yok oldu. Siz belinizde taşıyacağınız silahtan cebinizde taşıyacağınız pasaporta kadar her şeyi indirimli, beleşinden yaşayacaksınız. Ayıptır ya! Sesimizi duyan yok mu ya! Utanma sıkılma yok mu ya! Her biri birer tüketici durumunda olan emekli, işçi, memur, esnaf ve tüm kesimlerimiz adına TBMM'de bu işe imza atan ve oylamaya katılıp bu işi yasal hale getirerek lehlerine çevirecek olan herkesi kınadığımızı bildiririz." görüşünü belirtti.