Çeşitli temaslarda bulunmak üzere memleketi Kayseri’de bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, O adilerin, kalleşlerin, kahpelerin kurşunlarından Allah korusun. Bitti, belleri kırıldı. Aslında bu işlerin kaynağı Suriye olmaya başladı. Giriş, çıkışlarla birlikte destekler devam ettiği için biraz güç kazanmış oldular. Ama şuanda iyice bitti dedi.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri’deki temasları kapsamında. Kayseri Ticaret Odası (KTO), Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) ve Kayseri Ticaret Borsası tarafından ortaklaşa düzenlenen ‘Kayseri’nin Kentsel Geleceği’ toplantısına katıldı. Toplantıda konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki 17-25 Aralık sürecine değinerek, Yayladağı’ndaki Türkmenlere her zaman yardım etmeye devam edeceklerini söyledi. Özhaseki, “Hiç ummadığınız anda 17-25 Aralık gibi bir süreç çıkıyor, Hem de hiç ummadığınız bir taraftan çıkıyor. Kendi içinizde, kardeş gibi gördüğünüz insanlardan çıkıyor. Fatih Belediyesi’ndeki imarlarla ilgili bir takım usulsüzlük söylentileri var. Bir başka tarafta bakanın bürosuna bir çanta girmiş, çıkmış, telefon dinlemeleri çıkıyor. Bunların hepsi bir tarafta toplanıyor. Halbuki hepimiz biliriz ki bunların işlemi ayrı ayrı. Fatih Belediyesi’nde bir usulsüzlük varsa müfettişler gider, işlem yapar, savcılığa gönderir. Eğer hatalı bir şey varsa gerekli cezayı alır, hapse atarlar adamı. Yok, öyle değil. Bakanların meselesiyle ne alakası var? Bir algı operasyonu. Bunu anladık. Dedik ki ‘Hırsızlığa mani olan vatansever adamlar var. Ne güzel Allah razı olsun. Biz böyle vatanseverleri severiz.’ Aradan bir hafta geçti, Türkiye’nin en ünlü işadamlarının malvarlıklarına el konulma projesi başladı. İçlerinden bazılarını tanıyorum. Devletle hiç işleri yok, bir tane ihale almamışlar. Bu adamların mal varlıklarına el koyuyorsun. Türkiye’nin ileri gelen insanları, yanında milyonlarca insan çalıştıran insanların işine mani olarak, işlerini bitirerek ne yapmak istiyorsunuz? Başarılı olamayınca bakıyorsunuz ki ortaya başka şeyler çıkıyor. MİT TIR’ı çevriliyor. MİT TIR’ını çeviren jandarma belli bir gruptan çıkıyor, yanındaki savcı aynı gruptan çıkıyor, yanında gazetecileri hazır etmişler Türkiye’yi İŞİD’e yardım eden bir ülke pozisyonuna getirmek istiyorlar. Türkiye şimdi her zaman, her yerde söylüyoruz. Yayladağı’nda Türkmenlere yardım ediyoruz kardeşim, etmeye de devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
“PKK’YI SEMPATİK GÖSTEREN MEDYA AK PARTİ’NİN TEK BAŞINA İKTİDARA GELMESİNİ ENGELLEYEN OYUN ORTAYA KOYDU”
Türkiye’nin büyümesini istemeyen bir yapı olduğunu ifade eden Bakan Özhaseki, bazı medya organlarına yüklendi. Seçim döneminde PKK’yı sempatik göstererek AK Parti’nin tek başına iktidar olmasını engelleyen oyun ortaya konulduğunu kaydeden Özhaseki, “Biz biliyoruz ki Türkiye’nin büyümesini, gelişmesini, güçlenmesini istemeyen bir yapı var. Bu yapı hiç boş durmuyor. Son bir yılda oynanan başka bir oyun var. Tayyip Bey çok güzel ifade ediyor ‘Üst akıl’ diye. O üst akıl seçimlerden önce doğudaki HDP’lilerin parti olarak seçimlere girmesini istedi. O günlerdeki tartışmayı şöyle bir düşünün. Buradan bağımsız olarak gidiyorlar, seçiliyorlar. Parti olarak girdiklerinde yüzde 10’u geçemezlerse giremeyecekler. ‘Niye böyle bir tehlikeyi göze aldı’ dedi herkes. Çok anlam verilemedi. Fakat öyle bir medya desteği başladı ki, yüzde 10’u aşırdılar. Yapacakları şey belliydi ki AK Parti’nin tek başına gelmesini engellemek. Hatırlayın bizim en süslü, en yaygın medyamızda onların liderleri saz çaldı, türküler söyledi. Gazetede başlık vardı; gitmişler Kandil’e, teröristlerle oturmuşlar, yazarları inci gibi yazılar döktürüyordu. ‘Bu PKK’lıları biz yanlış tanımışız, ne güzel, ne çevreci adamlarmış.’ Pof poflayarak, büyüterek barajı aşırıp bir senaryo içerisinde AK Parti’nin tek başına iktidara gelmesini engelleyen bir oyun ortaya koydular. Üst akılın da kimlerin olduğunu tabi ki biliyoruz. O dönemde istedikleri AK Parti iktidara gelmesin, koalisyona mahkum olsun, güçlü bir iktidar asla olmasın. Bu tezgahı kurdular, ilk planı işlettiler ama 1 Kasım’ı göremediler. Sonra da kararlı bir şekilde gelip bu işlerin üzerine gidecek bir iktidardan haberleri yoktu. Güneydoğu’ya sık giden bir kardeşiniz olarak söylüyorum, emin olun orada hak ve özgürlük mücadelesi verilen, dağa çıkarak sürdürdükleri bir olay yok” diye konuştu.
“TERÖR EYLEMLERİNİN KAYNAĞI SURİYE OLMAYA BAŞLADI”
Terörün belinin kırıldığını sözlerine ekleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, terör eylemlerinin kaynağının Suriye olmaya başladığının altını çizdi. Terörün belinin kırıldığını, bireysel eylemlerle ses getirmeye çalıştıklarını ifade eden Bakan Özhaseki, “O adilerin, kalleşlerin, kahpelerin kurşunlarından Allah korusun. Bitti, belleri kırıldı. Şimdi yaptıkları tek şey, bireysel bir takım eylemlerle çok ses getirecek şeyler yapmaya çalışıyorlar. 7 binden fazla etkisiz hale getirildi. Aslında bu işlerin kaynağı Suriye olmaya başladı. Giriş, çıkışlarla birlikte destekler devam ettiği için biraz güç kazanmış oldular. Ama şuanda iyice bitti. İnşallah yakın bir gelecekte bunlardan hiç bahsetmeyiz, işimize bakar döneriz” dedi.
Programda konuşan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise, dünya ekonomisinin yüzde 40’ının şehirlerde döndüğünü vurgulayarak, “Dünya ekonomisinin yüzde 40’ı artık şehirlerde dönüyor. 10 yıl sonra bu rakam yüzde 50’yi bulacak. Dünya ekonomisinin yüzde 50’si 600 büyükşehirde olacak. Kayseri son 15 yılda gayrisafi milli hasılatı tam 115 kat artırdı. Kayseri bu dünya ekonomisinde söz sahibi olan 600 büyükşehrin içinde olmayı hak ediyor. Bunu da sayın bakanımızla birlikte yapacağız. Yoklara rağmen Allah Kayseri’ye müthiş bir ruh vermiş. Sizler varsınız, Allah sizlerden razı olsun. Sayın bakanımız, milletvekillerimiz önümüzü açacak; sizler de bu şehri dünyanın en büyük ekonomide katkı yapan 600 büyükşehir arasına sokacaksınız. Burada tabi olmazsa olmazımız sanayi. Sanayi olmadan bu işi yapamayız. Sanayi zaten gözbebeğimiz ama eksikliklerimiz var. Bizim limanlara ulaşmamız lazım. Olmazsa olmazımız bu. Çünkü dünyaya mal satabilmemizin yolu bu” şeklinde konuştu.
Toplantıya Kayseri Valisi Orhan Düzgün, AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, belediye başkanları, KTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, kurum kuruluş müdürleri, sanayiciler ve işadamları katıldı. Programın sonunda Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’ye halı hediye edildi.