Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, Valilik binası önünde hemşehrilerine seslenerek, dün gece tarihi bir gün yaşandığını söyledi.
Özhaseki, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
“Hakkın selamı rahmeti, bereketi üzerinize olsun. Hepimizin bildiği gibi dün gece tarihi bir gün yaşadık. Bunu unutmayacağız. Daha önce de milli iradeyi yok etmek isteyen, sizlere dayanmadan demokratik yollarla mücadele etmeden başka türlü yollarla adi grup bir kez daha şansını denemek istedi. Üç saat sonra Meclis’ten toplandık. İki saat sonra da Bakanlar Kurulu’nda toplantımız olacak büyük ihtimalle. İsteklerinizi dile getireceğim.”
“Cezasız kalmayacaklar”
Bunu yapanların cezasız kalmayacağını belirten Özhaseki, “Bu kötülüğü Türkiye’ye yapanlar ve insanların canına kastedenlerin elbette cezası olacak. Sevgili kardeşlerim bir tarihte çocuklarımızı teslim edelim, bunlar iyi işler yapıyor diyerek zekatımızı verdiğimiz bunların gerçek yüzünü gördük. Hala bu zamandan sonra onlara sempatik bakan varsa Allah onların gözlerini açsın. Onların ya mecnun ya da vatan haini. Siz hemşehrilerime teşekkür ettiğim gibi Türkiye’nin dört bir yanındaki kardeşlerime de teşekkür ediyorum. Sizler geleceğimize, bu ülkenin geleceğine sahip çıktınız. En başta da Recep Tayyip Erdoğan’a sahip çıktınız. Cumhurbaşkanımızın özel ve çalışma hayatını bilen biri olarak konuşuyorum, neredeyse 20 saat bayrak, vatan için çalışan bir insandır. Onu buna rağmen kaldığı otelden ayrıldıktan sonra öldürmeye kalkıştılar. Buna rağmen bunlara karşı dik duruşu sergiledi. Siz sahip çıktığınız için biz sahip çıkıyoruz. Bizim ikinci pasaportumuz yok, yüzde yüz yerli ve milli insanlarız. Bir tek güvencemiz var o da Allah. Allah hepinize ailenizle huzur versin” dedi.
“Allah kötülere fırsat vermesin”
Özhaseki şunları kaydetti: “Ben 21 yıl belediye başkanlığınızı yaptım. Allah şahittir elimden ne gelirse yaptım, şimdi de vekalet verdiniz Ankara’da sizleri temsil ediyorum. Siz ne diyorsanız, orada onları söyleyeceğim. Allah hepinizden razı olsun. Siz geleceğimize, bayrağa, vatana sahip çıktınız, çapulculara fırsat vermediniz.Tüm Türkiye ayağa kalkarken herkes ayağa kalktı, Ülkücü kardeşlerimiz de ayağa kalktı. Şunu bilin ki biz bir arada olursak, kimse bizim karşımızda olamaz. Bu kardeşiniz haftada iki kez Güneydoğu’ya gidiyor. İlk gittiğimizde kötü karşılanıyorduk, şimdi boynumuza sarılıyorlar. Bu iş ümmet işi, birliğimizi dirliğimizi bozmalarına Allah fırsat vermesin.”
Sözleri sık sık, ‘İdam’ sloganı ile kesilen Özhaseki, konuşmasının ardından Bakanlar Kurulu toplantısı için Ankara’ya hareket etti.