65. Hükümet’te Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na getirilen Mehmet Özhaseki, “Önemli olan iyi iş yapabilmek. Bulunduğunuz yerde güzel işler yapabilmek, hayırlı eserler ortaya koyabilmek” dedi.
Başbakan Binali Yıldırım’ın açıkladığı 65. Hükümet’te Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na getirilen Mehmet Özhasekili, görevini Fatma Güldemet Sarı’dan devraldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda gerçekleşen devir teslim töreninde konuşan Fatma Güldemet Sarı, “Sayın Bakanımızı biz Adana’dan Kayseri’yi takip ederken çok yakından takip ediyorduk. Adana olarak ‘Keşke Özhaseki gibi bir belediye başkanı Adana’ya gelse de burayı çekip çevirse’ diyorduk. Belediyecilikte gösterdiği başlarının üstüne Çevre Şehircilik Bakanlığı olarak daha da taçlandıracak yeni hizmetler getireceğine inanıyorum” diye konuştu.
Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin yeniden ayağa kalkmasında Özhaseki’nin tecrübelerinden faydalanılacağını söyleyen Sarı, “Özellikle şu anda Doğu ve Güneydoğu’da yaşadığımız terör olayları sonucunda o bölgenin yeniden ayağa kalkması noktasında Sayın Bakanımızın tecrübesi hem bakanlığa, hem personelimize, hem de bölgedeki insanlar için büyük bir şans olacaktır” dedi.
Bakanlık adına yaptığı hizmetler için Fatma Güldemet Sarı’ya teşekkür ederek sözlerine başlayan Bakan Özhaseki ise, şunları söyledi:
“Eskilerin güzel bir sözü var. ‘Mahkeme kadıya mülk değilmiş’, her şey gelip geçiciymiş. 21 yıl belediye başkanlığı yaptım. Geçmeseydi o geçmezdi. Önemli olan iyi iş yapabilmek. Bulunduğunuz yerde güzel işler yapabilmek, hayırlı eserler ortaya koyabilmek. Gittikten sonra arkanızdan hayırla anılabilmek. İnşallah bunları yapmayı Allah biz nasip eder.”