Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul 2. Bölge aday adayı Dursun Bulut, adaylık tanıtım toplantısında iktidarı yolsuzluklar üzerinden eleştirdi. Bulut, “Yolsuzluk ve soygun iktidarın karakteri oldu. Türkiye tarihinin hiçbir döneminde yaşanmayan yolsuzluklar bu iktidar döneminde yaşanıldı.” dedi.

CHP aday adayları tanıtım toplantıları devam ediyor. CHP’den İstanbul 2. Bölgeden aday adayı olan Dursun Bulut, partisinin İl Başkanlığı Binası’nda yaptığı toplantıda katılımcılara seslendi. Bulut, Türkiye tarihinin hiç bir dönemiyle kıyaslanmayacak kadar kötü ve karanlık bir dönemden geçildiğini söyledi. Yolsuzluk ve soygunun iktidarın karakteri olduğunu ifade eden Bulut, “Türkiye tarihinin hiçbir döneminde yaşanmayan yolsuzluklar, bu iktidar döneminde yaşanıldı. TOKİ, TMSF ve imar komisyonlarıyla tüm kurumlar AKP’ye rant aktaran parti birimleri gibi çalıştı.” diye konuştu.

‘YARGIYA GÜVEN KALMADI’

Yargıya güvenin gittikçe kaybolduğunu aktaran Bulut, “Demokrasinin en temel ilkesi olan kuvvetler ayrılığı kademe kademe rafa kaldırıldı. Yargı, hükümetin yargısı haline getirilirken her vali ve her kaymakam hak hukuk tanımayan birer parti militanı haline geldi.” şeklinde konuştu.

‘POLİS TEŞKİLATI AKP’NİN TEKELİNDE’

“Kamu güvenliğinden sorumlu polis teşkilatını, adeta AKP’ye bağlı özel milis gücü olarak hizmet veriyor.” diyen Bulut, “TBMM ve mahkeme marifetiyle hırsızlıkların ve yolsuzlukların üzeri kapatıldı. Kamu düzeni demagojileriyle ‘makul şüphe’ yasasıyla herkesi potansiyel suçlu ilan ettiler.” ifadelerini kullandı.