CHP İzmir milletvekili adayı Av. Murat Bakan, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Mustafa Varank'ın, medyaya yansıyan, "Ben dedim ki şunların kanalını Türksat'tan kaldıralım." sözünü yargıya taşıyacak. Bakan, konu hakkında yaptığı açıklamada, "Gerçekler ortaya çıksın. Bu işler nasıl olmuş, kimler yönlendirmiş, bununla ilgili Varank hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağız.” dedi.

CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit ve aday Av. Bakan, geçen hafta Digiturk ve Tivibu gibi iki dijital yayın platformunun, aralarında Samanyolu Haber, Mehtap, Bugün ve Yumurcak TV'nin de bulunduğu yedi kanalı çıkarması ve Türksat'ın da hükümete muhalif kanalları uydudan çıkaracağına dair yazı yazması hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Murat Bakan, yedi kanalın Digiturk platformundan çıkarılmasını yargıya taşıdıklarını hatırlatarak, gelinen noktada endişelerinin ne kadar gerçekçi ve haklı olduğunun ortaya çıktığını söyledi. Cihan Haber Ajansı (Cihan)'na açıklamada bulunan CHP adayı Bakan, "Türkiye'nin bu iktidar döneminde basın özgürlüğü açısından geldiği durum içler acısıdır. Bunu zaten Sınır Tanımıyan Gazeteciler indeksinde geldiğimiz noktada görüyoruz; Burundi'nin, Irak'ın ve Rusya'nın gerisindeyiz. Son olarak dijital platformdan yedi kanalın çıkarılması işleminin hukuka aykırı olduğunu, suç olduğunu belirtmiştik ve bununla ilgili, hem şahsım hem de CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit'le birlikte savcılığa suç duyurusunda bulunmuştuk." diye konuştu.

Başdanışman Mustafa Varan'ın, TRT Haber'deki özel yayından önce kayıttaki kameraya yakalanan konuşmasında, "Ben dedim ki şunların kanalını Türksat'tan kaldıralım." sözünü değerlendiren Bakan, “Bugün geldiğimiz noktada, bizim endişelerimizin ne kadar gerçekçi ve haklı olduğu ortaya çıktı diye düşünüyorum. Mustafa Varank'ın sözleri, birilerinin düğmeye bastığının işaretidir. Şubat ayında söylenen sözler, bugün seçime birkaç hafta kala uygulamaya koyulmuş. Dolayısıyla kendisiyle ilgili de savcılığa yarın suç duyurusunda bulunacağız.” dedi.