CHP İzmir 2. bölge milletvekili adayı Ali Engin, AK Parti'nin politikaları sebebiyle bugün Türkiye’de kimsenin can, mal ve siyaset yapma güvenliği kalmadığını söyledi. CHP’nin seçim vaatlerinin vatandaşlar tarafından büyük bir mutlulukla karşılandığını ve vatandaşların bu vaatlerin gerçekleşeceğine olan inancının tam olduğunu aktaran Engin, “Türkiye gündemini, partimizin seçim beyannamesinde yer alan proje ve vaatler belirliyor. CHP her kesime hitap eden, kimseyi ötekileştirmeyen bir partidir. Biz toplumun her kesimiyle iletişim halindeyiz. Vaatlerimizi, projelerimizi vatandaşlarımıza anlatıyoruz.” dedi.

CHP adayı Engin, Cihan Haber Ajansı'na açıklamalarda bulundu. İzmir’de çok sayıda emekli vatandaş bulunduğunu aktaran Ali Engin, özellikle emeklilere ve çiftçilere yönelik projelerinin büyük ilgi gördüğünü söyledi. CHP olarak emeklilere yılda iki maaş ikramiye ve en düşük emekli maaşının bin 500 lira olmasını vaat ettiklerini hatırlatan Engin, “Emekli vatandaşlarımız bu projelerimizi memnuniyetle karşıladı. Emekli vatandaşlarımız bunun yapılacağına inanıyor ve biz bunu yapacağız.” dedi.

'AFRİKA ÜLKELERİNDEN DAHA BETER OLUYORUZ'

Türkiye’nin en büyük sıkıntısının AK Parti’nin ayrımcı, kışkırtıcı politikaları olduğunu söyleyen Ali Engin, “AKP’nin ayrıştırıcı, ötekileştirici, devlet olanaklarıyla kendi yurttaşına baskı kuran, hem medyaya hem toplumun çeşitli kesimleri üzerine. Artık Mısır’dan, Libya’dan, Afrika’nın herhangi bir ülkesinden daha beter oluyoruz. Bu gidişe bir an önce dur demek lazım. Bir savcının çıkıp muhalif medya susturulsun diye yazı yazması gibi durumlar artık sürdürülemez bir durum.” dedi.

'TÜRKİYE’DE HİÇ KİMSENİN CAN, MAL GÜVENLİĞİ YOK'

AK Parti politikaları sonucu Türkiye’de bugün hiç kimsenin can, mal ve siyaset yapma güvenliği kalmadığını söyleyen CHP adayı Engin, “Her an vergi memurları. istediği kadar ceza kesebilir. Hiçbir gazetenin, merkez medya bile bu haldeyse düşünün Tayyip Erdoğan’ı eleştiren diğer medya gruplarının ve orada çalışan yüz binlerce çalışanın ailelerinin geleceği bugün artık sıkıntı içinde. AKP’ye destek olmayan bürokratların, milyonlarca bizim devletin memuru var. Bunlar AKP’nin memuru değil devletin memuruydu ama maalesef şimdi bakıyoruz bu seçim kampanyasında, Cumhurbaşkanı İzmir seyahatinde Orman bölge müdürleri, Karayolları bölge müdürleri, şube müdürleri, AKP ilçe başkanı gibi çalışıyorlar, valiler, kaymakamlar. Bu artık sürdürülemez bir durum.” diye konuştu.

'SAĞDUYULU KESİMLERİN AKP’YE KARŞI BİRLEŞMESİ LAZIM'

Türkiye’deki sağduyulu kesimlerin, genel seçimide AK Parti’ye karşı birleşmesi gerektiğini söyleyen Ali Engin, “Bu önemli bir seçim. AKP’ye karşı oyları büyük partilerde birleştirmek lazım. Biraz stratejik oy kullanmak lazım bu dönem. Vatandaşlarımızın gönül verdikleri partiler olabilir ama ilk defa Türk seçmeninin, bütün bu bilgiler çerçevesinde stratejik düşünmesi ve stratejik oy kullanması lazım. Bu da demokraside vardır. Stratejik oy kullanma biçimi, dünyanın her tarafında vardır.” diye konuştu.

'BAŞBAKANLIK OFİSİ Mİ, BAŞKANLIK OFİSİ Mİ?'

İzmir’e Başbakanlık ofisi kurulacak olmasına da değinen Ali Engin, “İzmir’e Başbakanlık ofisi kuruluyor. Böyle bir uygulama yoktu. Kanunda da yok, illerde başbakanlık ofisi olmaz. Tüm kamu binaları zaten Başbakan'ın ofisidir. Valilik de dahil. Bu seçim öncesi aldatmaca, göstermelik bir durum. Ayrıca Başbakan Davutoğlu’nun bir karar vermesi lazım, Başbakanlık ofisi mi açılacak, başkanlık ofisi mi olacak? Hem, ‘Oy verin, başkanlık getireceğiz’ ki seçim bildirgesinin en temel ayağı o ama miting meydanlarında ben Davutoğlu’nun, ‘Başkanlık istiyoruz’, ‘Başkanlık getireceğiz’ dediğini duymadım. Bu seçim öncesi bir aldatmaca. Böyle bir uygulama yok. Yani 81 ilin bir tanesine Başbakanlık ofisi mi kurar? Bu etik de değil. Kanunlara da aykırı, göstermelik. Bunların hepsinin sonu var. Bu dönem bitecek, bunu da aşacağız. Bunlarda başarısız olacaklar. Türk insanı bu gibi krizlerden çıkmasını her zaman başarmıştır. Kendi oylarıyla hem de demokrasi içinde. Şimdi de başaracaktır. Darbecilerin sonu Kenan Evren gibidir. İbret olsun.” dedi.

Türkiye’nin yeniden hukuk devleti olmasını sağlayacaklarını aktaran Engin, “Adalet Bakanlığı’nın bütün bürokratları HSYK üyesi seçildiler. Bunlar yanlış. Yeniden tecrübeye döneceğiz. Tecrübeli hakim, savcılara bunları seçtirmek lazım. Siyasetten tamamen izole edeceksiniz yargıyı. Mesleğe kabulde mülakat diye bir şey çıkardılar, hakim, savcı adaylarını kafadan burada eliyorlar. KPSS VIP torpil olaylarında olduğu gibi.” dedi.