Memur-Sen Batman Şubesi İl Başkanlığı, Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde yaşanan patlamaya tepki gösterdi.

İl Başkan Yardımcısı Diyattin Demirhan, sendika binasında düzenlediği basın toplantısında, Suruç'ta yaşanan patlamaya ilişkin açıklamalarda bulundu.
Demirhan, Suruç ilçesinde tamamen insani amaçlarla bir araya gelip basın açıklaması yapmaya çalışan bir sivil toplum kuruluşu mensuplarının vahşice, hunharca, acımasızca katledildiğini hatırlattı. Tamamen barışçıl amaçlarla hareket eden STK mensuplarına yapılan saldırının acısını kılcal damarlarında hissettiklerini dile getiren Demirhan, “İnsanların en temel hakkı olan yaşam hakkına yapılan bu saldırı ne dinle, ne örfle, ne ahlakla ne de insanlıkla uzaktan yakından bir alakası yoktur. Ülkemizi etrafındaki ateş çemberinin içine sokma girişimi olan bu ve bunun gibi saldırılar bizleri birbirimize daha fazla kenetleyecek, kardeşliğimizi daha da pekiştirecektir.” dedi.

Yapılan saldırıyı kınadıklarını belirten Demirhan, şöyle devam etti: “Ortadoğu coğrafyasının kan kırmızısı olmasına sesini çıkaramayan sözüm ona Batılı demokrasi havarilerinin kendi coğrafyalarında olan saldırılar karşısında nasıl birlik ve beraberlik içinde olduklarını yakın zamanda Fransa’da yapılan saldırının ardından hep birlikte müşahede ettik. Riyakâr Batı demokrasisinin bu olaya da nasıl bir tepki göstereceğini tahmin etmek güç olmayacaktır. Kendi aralarında çıkan anlaşmazlıkları ve çatışmaları ışık hızıyla sona erdiren Batı nedense Ortadoğu coğrafyasını ekonomik krizden kurtulma reçetesi olarak görmek ve inanç farklılığı gibi nedenlerle bırakın sona erdirmeyi sürdürmek için ellerinden geleni yapıyor ve DAEŞ denilen projeyi güya islam adına bize pazarlayabiliyorlar. DAEŞ terör örgütü Ortadoğu’nun huzur bulmasını istemeyen ve İslam coğrafyasında kan ve gözyaşının hiçbir zaman bitmesini istemeyenlerin en son oyunudur. Yaptıkları planları Yüce Rabbimiz elbette başlarına geçirecektir.”