CHP İzmir 1. bölge 5. sıra milletvekili adayı Özcan Purçu, Dikili ilçesine çıkarma yaparak, Roman vatandaşların yaşadığı İsmetpaşa Mahallesi’ni ziyaret etti. Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun’la birlikte gittiği ziyaretlerde herkesle kucaklaştı.

Purçu'nun ziyaretlerine Başkan Tosun, Dikili Jeotermal A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Durak, CHP ilçe yönetimi, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. İşyerlerine giren Purçu, Roman vatandaşları kırmayarak çay içti, sohbet etti, Roman havası oynayarak hatıra fotoğrafları çektirdi. Ziyaretinin son bölümünde Dikili ve Bergama’da faaliyet gösteren Roman derneklerinin ortaklaşa düzenliği etkinliğe katılan Purçu, CHP’ye yeni üye olan isimlere rozet taktı.

Yöre halkı arasında Yukarı Mahalle tabir edilen yerde düzenlenen etkinlikte ilk olarak konuşan Başkan Tosun, genel seçimde Türkiye’nin bir değişim sürecine gireceğini belirterek, CHP iktidarında herkesin yüzünün güleceğini söyledi. Tosun, konuşmasının sonunda Dikili’de olduğu gibi bütün Türkiye’de sevginin kazanağını dile getirdi. CHP adayı Özcan Purçu ise, "Türkiye'de bir ilk yaşanıyor. İlk kez, seçilebilecek bir sıradan Roman milletvekili adayı oluyor. Beni bu yolda yalnız bırakmayacağınıza inanıyorum. Diğer partiler de size ziyarete gelecek, erzak getirecek, yardım malzemesi getirecek. Yiyin, için, giyin, ananızın ak sütü gibi helal olsun ama bu kardeşinizi sakın ola yalnız bırakmayın. Sizden istediğim bir şey var, evladınıza, kardeşinize sahip çıkın ve de lütfen çocuklarınızı okutun. İleride onlar da milletvekili olsun. Onlar da doktor olsun, avukat olsun ve size söz veriyorum ki ayağınız taşa çarpsa beni arayacaksınız. Bu kardeşiniz sizin için, sizin sorunlarınızın çözümü için orada olacak." dedi.