CHP İzmir 2. bölge milletvekili adayı Atila Sertel, seçime sayılı günler kala bölgesindeki çalışmalara devam ediyor. Çiğli ilçesi Güzeltepe, Bayraklı ilçesi Alpaslan Mahallesi ve Bornova ilçesinde çeşitli ziyaretler yaptı ve açılışlara katıldı.

Alpaslan Mahallesi Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği’nin açılışına katılan CHP adayı Sertel, burada yaptığı konuşmada şehir dönüşümünü şehrin rantını değil, şehir sakinlerinin refah düzeyini arttırmanın bir aracı olarak gördüklerini belirterek, “Eğer bu bölgede kentsel dönüşümden dolayı bir rant olacaksa bu rantın sahibi bölge halkı olmalıdır. Kentsel dönüşümün, birileri için ranta dönüşmesine izin vermeyeceğiz.” dedi.

'ŞİMDİ İZMİR’E GÖZ DİKTİLER'

İstanbul’un dönüşüm adı altında ranta kurban gittiğini ve tarihî şehrin beton binalarla mahvedildiğini söyleyen Atila Sertel, “Şimdi İzmir’e göz diktiler. Sulukule’deki vatandaşları yerlerinden edip oralara villalar dikip zenginlere açtılar. Komşuyu komşudan ayırmak, insanlar arasında ayrım yapmak bizim adaletimizde yoktur. Bayraklı’da da bunun yapılmasına asla müsaade etmeyeceğiz. CHP iktidarında, kentsel dönüşümde yetkiyi yerel yönetime vereceğiz. Aidiyeti ve komşuluk ilişkilerini gözeteceğiz. Yer değiştirmenin kaçınılmaz olduğu hallerde, kayıpları tazmin edecek finans sistemleri geliştireceğiz. Asil olan halktır, bizler vekiliz. Bu dönemde bizlere düşen en önemli görev birlik olmak, beraber hareket etmek, haklarımızı sonuna kadar savunmak. Halkımız da adaleti kim savunacaksa, kim zenginden yana değil de halktan yana tavır koyacaksa onun yanında durmalı ve destek olmalı.” şeklinde konuştu.

İMAR AFFI

CHP İzmir adayı Sertel, partisinin seçim bildirgesinde yer alan imar affına da değinerek, “2981 Sayılı İmar Affı Kanunu’na göre tapu tahsis belgesi sahibi olan ya da tapu tahsis belgesini haketmiş olmakla birlikte henüz bu belgeyi almamış olan yurttaşlarımıza, bir yıl içerisinde tapularını vereceğiz. Sayıları 12 milyonu aşan ruhsatsız yapıların, bir an önce yasal statüye kavuşmasını sağlayacağız.” dedi.