Seçim çalışmalarına İzmir’in en yoğun köy nüfusuna sahip olan Kiraz ilçesinde devam eden CHP 2. bölge milletvekili adayı Kamil Okyay Sındır, Gedik, Karaburç, Saçlı ve Karabağlı köylerinde hemşehrileriyle buluştu. İğdeli ve Çevre Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ve Kiraz Sanayi Sitesi’ni de ziyaret eden Sındır, üreticilerin ve esnafın sıkıntılarını dinledi.

'KOOPERATİFLEŞMEYİ DESTEKLEYECEĞİZ'

CHP iktidarında kooperatifleşmeyi teşvik edeceklerini, üreticinin kurumsal dayanışmayla güvenli ve kazançlı üretim yapmasını sağlayacaklarını söyleyen Sındır, “Kooperatif modelini bir bütün içerisinde ele alacağız. Kooperatif ve birlikleri, uyumlu çalışabilecekleri ortak bir üretim modeli çerçevesinde destekleyeceğiz. Kooperatifleri siyasi etkiden arındıracağız. Kooperatiflerin özerkliklerini güvence altına alıp üreticilerimizi piyasa spekülatörlerinin eline mahkum etmeyeceğiz. Kooperatifler üreticinin güvencesi, tüketicinin dostudur. Kooperatifler aynı zamanda katılımcı demokrasinin, kitle örgütlerinin de kurumlarıdır.” dedi.

'DÜNYADA YENİDEN TARIMDA SÖZ SAHİBİ OLACAĞIZ'

CHP iktidarında çiftçilerin topraklarını güven içinde işlemesini sağlayacaklarını ve girdi maliyetlerini düşüreceklerini söyleyen Sındır, “Öncelikle çiftçimizin üretim amaçlı olarak kullanacağı mazotun litresini 1,5 TL’ye düşüreceğiz. 33 milyon dönüm arazimizi yeniden ekilir biçilir, yani üretim yapılır hale getireceğiz. Çiftçimiz, bizim iktidarımızda hem kendi ekonomisine hem de ülke ekonomisine katkı sağlayacak. Eğer üreticinin emeğinin değerini bilirsek, yurttaşlarımız topraklarını daha mutlu işler, şevkle üretim yapar. Bugün Konya ilimizden büyük olmayan Avrupa ülkeleri, dünyada marka tarım ürünleriyle hüküm sürüyorlar. Onların toprakları daha mı bereketli? Çiftçileri daha mı becerikli? Hayır. Biz tarımın kadim toprakları ve tarımın ilk yapıldığı coğrafya üzerindeyiz. Çağın getirdiği teknolojik yenilikleri ve bu toprakların bin yıllardan gelen deneyimini harman edelim. Biz üreticimizin yanında olarak, dünyada yeniden tarımda söz sahibi olacağız.” dedi.

'AKILCI VE İSTİKRARLI TARIM POLİTİKALARI'

Tarım sektöründe çalışanlara sağlayacakları olanakları anlatan Sındır, şöyle konuştu: “Tarım sektöründe çalışanların sosyal güvenlik primlerini, 30 yaşına kadar Hazine’den karşılayacağız. Başka geliri olmayan çiftçiye, hane başına asgari ücret düzeyinde gelir garantisi sağlayacağız. Küçük çiftçilerin, ürünlerini doğrudan tüketicilere satmalarını sağlayacak kurumsal düzenlemeleri yapacağız. Biz akılcı ve istikrarlı tarım politikalarıyla yerelde kalkınmayı sağlayacağız.”