CHP İzmir 2. bölge milletvekili adayı Kamil Okyay Sındır, “7 Haziran’da haramilerin düzenine son vereceğiz.” dedi. Seçim çalışmaları kapsamında Çiğli ilçesinde mahalle ve ev ziyaretlerine katılan Sındır, "Memlekette yurttaşlar ayrıştırılırken, kutuplaştırılırken, yoksullaşırken birileri daha da zenginleşiyor. Vatandaşı algılarla, yapay gündemlerle meşgul edenler, diğer yandan yüklerini tutuyorlar. 7 Haziran'da biz bu oyunu bozacağız. Haramilerin düzenine son vereceğiz." dedi.

'BİRLİK İÇİNDE, VARLIK İÇİNDE KARDEŞÇE'

Seçim turlarını sürdüren CHP adayı Sındır, Uğur Mumcu Mahallesi’nde kurulan Harmandalı Kültür Derneği’nin açılışına katıldı. Mahalle sakinleri ile sokak toplantısı yapan Sındır, "Bu iktidar döneminde yapay gündemlerle, ayrıştırıcı söylemlerle toplumsal birliğimizi, huzurumuzu erozyona uğrattılar. Saygısız, sevgisiz bir siyasal iklim oluştu. Bu bizim ne tarihimizle ne kardeşliğimizle bağdaşmayan bir durum. Hepimizin etnik kökeni ve inancı onurudur ama bunu bir ayrıştırma, ötekileştirme aracı olarak kullananlar, bu ülkeye en büyük kötülüğü yapar. Bizler bunu kabul etmiyoruz. Biz tüm yurttaşlarımızın birlik içinde, varlık içinde, kardeşçe birarada olmasını savunuyoruz." şeklinde konuştu.

'İKTİDAR İÇİN HEPİNİZİN DESTEĞİNE İHTİYACIMIZ VAR'

Bu iktidar döneminde demokrasi ve hukuk ortadan kaldırıldığı gibi doğanın ve çevrenin de talan edildiğini iddia eden Sındır, "Bu iktidar devleti şirket, yurttaşları müşteri, vatan toprağını da parsel gibi görüyor. Yandaşlarına rant kazandırmak için normal dönemlerde verilmesi mümkün olmayan CED raporları ile doğamız, tarihimiz, geleceğimiz talan ediliyor. Bunlara dur demek için iktidara, iktidar için hepinizin desteğine ihtiyacımız var.” dedi. Üreterek büyümenin, hakça bölüşmenin önemine vurgu yapan Sındır, "Kendi öz kaynaklarımızla büyüyüp, hakça bölüşüp birlik içinde, kardeşçe yaşayabiliriz. Ne ezen ne ezilen, insanca, hakça bir düzen olsun istiyoruz. Bu uğurda çalışmalıyız, çünkü bu memleket bizim." dedi.

'HÜKÜMET İZMİR’E ADİL DAVRANMIYOR'

Hükümetin İzmir'e her anlamda şaşı baktığını söyleye CHP adayı Sındır, konuşmasını şöyle sonlandırdı: "Bu hükümet, İzmir’in verdiklerinin onda birini İzmir’e vermemektedir. Bugün Ankara ve İstanbul metroları bizim verdiğimiz vergiler üzerinden, merkezî bütçeden yapılırken İzmir Metrosu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kendi kaynakları ile yürütülmektedir. Bornova Belediye başkanlığım döneminden yakından biliyorum, bütün taleplerimize karşı hükümete bir şey yaptıramadık. Biz adil, eşit bir yönetim istiyoruz. CHP iktidarında da tüm yurttaşlarımıza ve illere eşit ve adil olacağımıza söz veriyoruz.”