CHP İzmir milletvekili adayı Kamil Okyay Sındır, seçim çalışmaları kapsamında Dikili ilçesinde hemşehrileriyle buluştu. Merkez, Bademli ve Yahşibey köylerinde vatandaşlara seslenen Sındır, iktidara gelmeleri halinde turizmde yapacaklarını anlattı.

Turizmin ekonomiye katkısının etkin bir şekilde arttırılabileceğini, bunu yaparken doğayla uyum içinde gelişen turizm politikasını hedeflediklerini belirten Sındır, “Ülkemiz, dört mevsim ayrı zenginlikleri olan bir turizm potansiyeline sahip. Güzel İzmirimiz de keza öyle. Daha yoğun hizmet kalitesiyle turizm gelirlerini çok daha arttırabiliriz. Bunun için de önce sürdürülebilir turizm stratejisi politikasına ve uygulamaya ihtiyacımız var. Sektörün çok ciddi potansiyeli ve çok sıkı dış rekabet var. Öncelikle her şey dahil, ucuz turizm politikaları yerine özgün turizm ürünleriyle marka olmamız zorunlu.” dedi. CHP iktidar olursa sadece deniz turizmini değil, doğa ve kültür turizm alanlarını da destekleyeceklerini ifade eden Sındır, “İktidarımız döneminde turizm eğitimini, çeşitlilik hedefine göre yeniden yapılandıracağız. Bu konuda yerel dinamikleri de etkin bir şekilde aktör yaparak, turizm eğitimine yerel yönetimlerin, odaların ve turizm örgütlerinin dahil olmasını sağlayacağız. Yani yerel dinamikler, turizmin paydaşı olacak.” dedi.

'DÜŞÜK SEZONLARDA SİGORTA PRİM İNDİRİMİ YAPACAĞIZ'

Turizm eğitimi alanlar için istihdam planları geliştireceklerini belirten CHP adayı Sındır, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sezon sonu dönemlerde, yani işlerin düşüş eğiliminde olduğu zaman eğitimli çalışanların sigorta primlerinde düşük sezon indirimleri yapacağız. Yani hiçbir şeyi rastlantıya bırakmadan, plan ve program çerçevesinde sürdüreceğiz. Ülkemizin ve ilimizin doğal, tarihi, kültürel zenginliklerini halkımızın refahı için verimli bir şekilde değerlendireceğiz ama her zaman ilk önceliğimiz insanımız, doğamız, tarihimiz, kültürümüz olacak, çünkü biz bu eşsiz zenginliklerimize, çocuklarımızdan emanet aldık gözüyle bakacağız.”