CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Ahmet Kumbul, Antalya'da 23 bin 800 seçmenin kaydının seçmen listelerinden silindiğini iddia etti.

Seçimlerin ilk aşaması olan seçmen listeleri askıya çıkarıldı. Listeler, 10 Eylül'e kadar muhtarlıklarda askıda kalacak. CHP, dün askıya çıkarılan listelerle ilgili bir iddiada bulundu. CHP'liler, 7 Haziran seçimlerinda Antalya'da oy kullanan binlerce seçmenin kaydının listelerden silindiğini ileri sürdü. Kayıp seçmenlerle ilgili CHP Muratpaşa İlçe Teşkilatı, Antalya İl Başkanlığı'nda toplantı düzenledi. Toplantıya CHP'nin mahalle temsilcileri katıldı. Toplantı öncesinde basın açıklaması yapan Ahmet Kumbul, Muratpaşa ilçesinin toplam seçmen sayısının 340 bin 806 olduğunu söyledi. 7 Haziran seçimlerinin seçmen listelerinin kesinleştiği nisan ayından bu yana ilçelerine yeni gelen seçmen sayısının 18 bin 925 olduğunu belirten Kumbul, bu kişilerin 2 bin 831'inin ilk kez seçmen hakkı kazandığını, 5 bin 144'ünün ise geçtiğimiz seçmen listelerinde yer almayanlar olduğunu ifade etti. Muratpaşa'dan giden seçmen sayısının ise 16 bin 271 olduğunu dile getiren Kumbul, ilçenin seçmen sayısının toplamda 2 bin 654 kişi arttığını söyledi.

Yaptıkları çalışma sonucu seçmen kayıtlarında 'tuhaflık' belirlediklerini dile getiren Kumbul, “7 bin 210 seçmenimiz buharlaşmıştır. Yani haziran ayında seçmen listesinde var olan 9 bin 61 seçmenimiz başka illere, ilçelere taşınmış ve Muratpaşa'dan ayrılmıştır. Ancak 7 bin 210 seçmenimiz ise ülkemizin hiçbir yerinde kayıtlı değil. Yani yok olmuşlar. Elbette vefat eden, askere giden seçmenlerimiz var. Ancak bir kaç ay içinde ortaya çıkan bu büyük rakam bizi endişelendirdi. Yok olan seçmenlerimiz arasında yaptığımız taramada 221 kişinin partimizin üyesi olduğunu gördük. İçlerinde çok iyi tanıdığımız arkadaşlarımız, eski yöneticilerimiz de var. Nasıl oluyor da haziran ayında oy kullanan, sandığa giden bu insanlarımız 2 ay içinde birden yok oldular?” diye konuştu.

Gazetecilerin sorusu üzerine Antalya genelinde seçmen kaydı silinen kişi sayısını 23 bin 800 olarak tespit ettiklerini belirten Ahmet Kumbul, geçen dönem bu rakamın 28 bin civarı olduğunu hatırlattı. Yaptıkları çalışma sonucu o dönem kaybolan 5 bin seçmenin kaydının yapıldığına değinen Ahmet Kumbul, seçmenlere şu çağrıda bulundu: “Sizlerin en temel anayasal hakkı olan seçme hakkınız elinizden alınabilir. Bizler elimizden geldiğince sizlere ulaşmaya çalışıyoruz ama siz de lütfen muhtarlığınıza giderek ya da internet üzerinden gerek 'chp.org.tr' gerekse 'ysk.gov.tr' adresinden hem kendinizi hem de aynı anda hanenizdeki ve apartmanınızdaki seçmenleri kontrol edebilirsiniz. Bu sorumluluk hepimizin. Gelin adil, dürüst bir seçim ortamını kurmanın çabasını birlikte verelim.”

Ahmet Kumbul, CHP Genel Merkezi'nin yaptığı çalışmayla Türkiye genelinde 'buharlaştırılan' seçmenleri tespit ettiğini, kendilerinin Muratpaşa teşkilatı olarak seçmen taramasına başladıklarını ifade etti. Ahmet Kumbul'un konuşmasından sonra toplantı 56 mahalle temsilcisinin katılımıyla basına kapalı devam etti.