CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, 2012, 2013 ve 2014 yıllarında askeri liselerden kara, hava ve deniz harp okullarına giremeyerek ayrılan askeri öğrenci sayısını Başbakan Ahmet Davutoğlu'na sordu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na soru önergesi veren CHP’li Gök, “Askeri liselerden Harp okullarına geçişte birtakım sıkıntılar yaşandığı, bazı dereceli öğrencilerin ayrılmak zorunda bırakıldığı yönünde iddialar basında gündeme gelmiş bulunmaktadır.” ifadesini kullandı.

Gök ardından Davutoğlu’nu şu soruları yöneltti: "2012, 2013 ve 2014 yıllarında askeri liselerden Kara, Hava ve Deniz Harp Okulları'na giremeyerek ayrılan askeri öğrenci sayısı nedir? Bu yıllarda (yıllar itibariyle) Kara, Hava ve Deniz Harp Okulları'ndan kaç öğrenci ayrılmıştır? Bu yıllarda askeri liselerden Kara, Hava ve Deniz Harp Okulları'na giriş yapabilen öğrencilerin sayısı nedir? Yukarıda verilen yıllara göre Kara, Hava ve Deniz Harp Okulları'na dışarıdan alınan öğrenci sayısı nedir? Bu öğrenciler hangi usul ve esasa göre alınmışlardır? Herhangi bir sınava tabi tutulmuşlar mıdır? Ne tür bir sınav uygulanmıştır?"