CHP Balıkesir İl Başkanlığı, milletvekili adaylarını tanıttı. Tanıtım toplantısında konuşan İl Başkanı Mete Erol özgürlük, adalet, refah ve barış içinde ortak bir geleceği hep birlikte kuracaklarını söyledi. Adaylar Mehmet Tüm, Ahmet Akın, Namık Havutça, Fikret Şahin, Ali Kemal Deveciler, Ensar Aytekin, İrfan Barış ve İsmail Aynur'un tanıtıldığı toplantıya Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka ve diğer bazı partililer de katıldı.

Toplantıda konuşan İl Başkanı Erol, CHP'nin uzun yıllar sonra Balıkesir genelinde kontenjansız, yargı denetiminde, bütün üyelerin katıldığı bir ön seçimle milletvekili adaylarını belirlediğini söyledi. CHP'nin bu kararının parti tabanına bir özgüven ve çalışma cesareti yüklediğini belirterek, "Örgütün iktidar umudunu arttırmış ve seçmenin partimize yönelik algısını olumlu yönde etkileşmiştir. CHP'nin, 2015 genel seçimi için yeni bir anlayışla hazırlayıp geçtiğimiz pazar günü kamuoyuna sunduğu seçim bildirgesi, bir ilke imza atarak tüm toplumun katkısını almıştır. Aylarca süren çalışmalarda örgütlerimiz ve toplumun farklı kesimleri dinlenmiş, akademisyenler ve uzmanların görüşleri alınmıştır. Bu açıdan bildirgemiz yalnızca partimizin değil, tüm toplumun düşüncelerini beklentilerini ve önerilerini yansıtmaktadır." dedi.

Konuşmanın ardından CHP'nin Balıkesir'deki sekiz milletvekili adayı, el ele tutuşarak fotoğraf çektirdi. İl Başkanı Erol, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından geçen günlerde açıklanan seçim bildirgesinin ana başlıklarını okudu ve basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.