CHP, 1 Kasım seçimi için adaylarını açıkladı. CHP’nin açıkladığı isim listesine göre Antalya, Isparta, Burdur ve Afyonkarahisar'da adaylar genellikle yerini korudu. Antalya'da 2, Afyonkarahisar’da 3 yeni isim listeye girdi.

ANTALYA’DA ENGELLİ ADAY LİSTEYE GİRDİ

CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, 7 Haziran'daki gibi 2'nci sıradan aday gösterildi. Birinci sırada Niyazi Nefi Kara'nın yer aldığı listede Baykal'ın ardından sırasıyla Çetin Osman Budak, Mustafa Akaydın, Devrim Kök, Figen Çalıkuşu, Rafet Zeybek, Nusret Bayar, Deniz Filiz, Sultan Yeğen, Sevindik Gizli, Cavit Arı sıralandı.

CHP'de 1 Kasım seçimleri için aday adaylık müracaatında bulunmayan 13'üncü sıra adayı eski milletvekili Gürkut Acar ve 14'üncü sıra adayı İbrahim Keser'in yerine, bir engelli, bir de kadın aday tercih edildi. CHP, 13'üncü sıradan 1,5 yaşında yanlış bir aşı sonrası yürüme engelli olan adliye memuru 38 yaşındaki Barış İşbilen'i aday gösterdi. Haziran seçimlerinde milletvekili aday adayları arasında da yer alan İşbilen, 'Engelleri Aşalım İktidara Koşalım' sloganıyla girdiği önseçim yarışında 2 bin 199 oyla 38'inci sırada yer almıştı.

Listenin son sırasında ise kadın adaydan yana tercih kullanan parti yönetimi, geçen seçimde önseçimi 4 bin 309 oyla 96 kişi içinde 15'inci sırada tamamlayan çevre mühendisi Manavgatlı Meral Mengi'yi aday gösterdi.

AFYON’DA LİSTEYE 3 YENİ İSİM GİRDİ

7 Haziran seçiminde Afyonkarahisar’dan bir milletvekili çıkaran CHP, milletvekili adayları listesinde köklü bir değişiklik yaptı. 2 isim yerini korurken 3 yeni isim listeye girdi.

Geçen seçimde listede ilk sıradan milletvekili olan Burcu Köksal, yeniden birinci sıradan aday gösterilirken, 2014 yerel seçimlerinde belediye başkan adayı ve 7 Haziran genel seçimlerinde 2’nci sıradan aday gösterilen Dr. Mehmet Ecer’in listede olmaması dikkat çekti.

Geçen seçimde listede 4'ncü sırada yer bulabilen CHP eski İl Başkan Yalçın Görgöz, bu dönem aday olmadı. Yeni liste sıralaması şu şekilde oldu: 1-Burcu Köksal 2- Hatice Gök, 3 - Bekir Kasap, 4- İsmahan Nergiz, 5- Adnan Çelik.

ISPARTA’DA VE BURDUR'DA LİSTELER AYNI

7 Haziran genel seçiminde Isparta’dan bir milletvekili çıkaran CHP listeleri aynı oldu. Isparta CHP’de liste şu şekilde: 1- İrfan Bakır, 2- İsa Önder Dinçtürk, 3- Mustafa Ceylan, 4- İzzet Beydoğan.

Burdur’da da CHP geçen seçimlerdeki listeyi aynen korudu. Geçen seçimde TBMM’ye bir milletvekili gönderen CHP'nin listesi şu şekilde: 1- Mehmet Göker, 2- Kadir Koç, 3 Okan Kurd.