GAZİANTEP (AA) - Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Şahin görüşmede, Endonezya ile karşılıklı çalışma modeli oluşturacaklarını ve Gaziantep'in turizm altyapısı, ekonomisi, gastronomisinden daha fazla istifade edilebilmesini sağlayacaklarını belirterek, bu amaca ulaşmak için bu ülkenin bir kenti ile "kardeş şehir" protokolü imzalayacaklarını bildirdi.
Amaçlarının kentin kalkınma yolculuğunda Gaziantep'e daha çok katkı sağlamak olduğunu vurgulayan Şahin, "Burada arkeoloji ve gastronomi en önemli gücümüz ama sanayi ve ticaret hacmimiz de unutmuyoruz. Bir Büyükelçi gelip iki gün boyunca Gaziantep'i geziyor ve 'biz bu şehir ile çalışmak istiyoruz' diyorsa bu kentin potansiyelinin ne kadar geliştiğini gösteriyordur. Ben ve arkadaşlarım da bu talepleri hızlı bir şekilde yerine getirmek ve bu kente daha çok turist gelmesini sağlamak istiyoruz" ifadelerini kullandı.
Gaziantep'in halı, gıda, makarna, bulgur, ayakkabı ve makine yan sanayi alanında çok iyi olduğunu dile getiren Şahin, Endonezya'nın bu alanları değerlendirebileceğini kaydetti.
Şahin, hac ve umre ziyaretinde bulunacak Bangladeşlilerin Suudi Arabistan'a yolculuğunun Gaziantep üzerinden yapılması için çalışmalar yürüttüklerini belirterek, bu kişilere Gaziantep'in turizm ve gastronomi alanındaki çalışmalarını tanıtmak istediklerini bildirdi.
Büyükelçi Wardana ise iki günlük ziyareti esnasında birçok iş adamı ile görüştüğünü ve ekonomi alanında daha çok ilişkiler kurmak istediklerini belirtti.
İki ülkenin ticaret hacminin 10 milyar dolara çıkarılması hedefinin devam ettiğini aktaran Wardana, Türkiye ekonomisinin bu doğrultuda ilerlemeler kaydettiğini vurguladı.
Türkiye ve Bangladeş'in G20 üyesi olduğunu, kültürel ve sosyal alanda da ikili çalışmalar yapılabileceğini belirten Wardana, ülkesinden hac ve umre ziyareti yapanların sayısının 600 bin dolayında bulunduğunu, bu kişileri Gaziantep'e getirebileceklerini ifade etti.
Şahin, Wardana'ya Gaziantep'e özgü hediyeler verdi.