Çanakkale’de birinci parti olarak seçimi kazanan ve Meclis'e iki milletvekili gönderen CHP’nin Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, şükür pilavı dağıttı.

Başkan Gökhan, seçimden önce partisinin birinci olması ve HDP’nin barajı aşması konusunda adak adamıştı. Seçimden CHP, Çanakkale merkez ve il genelinde birinci parti çıktı. HDP de barajı aştı. Gökhan da bunun üzerine adağını yerine getirdi. Dileklerinin kabul olması halinde halka pilav dağıtmak için adakta bulunan Gökhan, hazırlattığı altı kazan etli bulgur pilavını Cumhuriyet Meydanı’nda dağıttı. Meydana kurulan masalar, hava yağmurlu olduğu için şemsiyelerle korundu.

Milletvekili seçilen Muharrem Erkek’in de katıldığı pilav dağıtımında konuşan Başkan Gökhan, “Benim, Ülgür Gökhan’ın, hiçbir sıfatı olmaksızın sadece şahsımın bir temennisi vardı. Aslında iki temennisi vardı ve şöyle bir adakta bulundum. Dedim ki CHP bu ilde birinci parti olacaktır. İddia koyduk, birinci parti olacağız dedik. Neden? Çünkü adaylarımızı demokratik bir usulle tespit ettik. Bu haliyle birinci parti olma iddiamızı ortaya koyup bunu bir adak haline getirdim. İkincisi de bu ülkenin barışı çok önemli. 12 Eylül faşist rejiminin ortaya koyduğu, yasaların getirdiği bu baraj meselesi vardı biliyorsunuz. Bu baraj konusunda özellikle barajı aşması, aşamaması durumunda ülkenin ne olacağını belemediğimiz bir süreçte HDP’nin barajı geçmesini istiyordum. Bu şarttı. Bunu beğeniriz beğenmeyiz ama demokrasiye aykırı bir durumdur, nitekim baraj yıkıldı. Demek ki baraj yıkılabiliyormuş. Sonuç itibariyle Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'na göre kurulmuş ve seçime girmiş bir siyasi partinin barajı aşmamasını hedeflemek kadar antidemokratik bir süreç olamaz. Onun için barajı Türk insanı, Türk milleti yıktı. Hep beraber yıktık. Ben de bu baraj yıkılsın istiyordum ve onun için de bir adakta bulunmuştum. CHP de Türkiye’de yüzde 30 seviyelerine gelecek diye temenni etmiştim. O şu an için olamadı gibi görünse de HDP içindeki emanet oyları da dikkate almak gerekir. Bu iki temennim yerine geldiği için bunu Allah’tan istemiştim. Yerine geldiği için bu pilavı öncelikle bir şükür pilavı olarak sizlere takdim ediyorum. Allah'a şükrediyorum, O'na teşekkür ediyorum. Yüzümüzü kara çıkarmadı. Aynı zamanda bu teşekkür pilavı kime? Sizlere. Çanakkaleli hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Afiyet olsun, Allah kabul etsin, helal hoş olsun.” şeklinde konuştu.

Sağanağa rağmen Cumhuriyet Meydanı’nda uzun pilav kuyrukları oluştu. Başkan Ülgür Gökhan da bir tabak pilav alıp yerken, “Helal pilavdır, helal et var, helal bulgur var.” dedi.