Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, Manisa İl Yönetim Kurulu tarafından atanan yeni Turgutlu İlçe Yönetim Kurulu’nun görev teslim töreni sırasında yaşanan tartışma ile ilgili bir yazılı açıklama yaptı.

Genel Başkan Yardımcısı Bingöl'ün açıklaması şöyle: "CHP Tüzüğü’nün ilgili maddesine uygun olarak Manisa İl Yönetim Kurulu tarafından atanan yeni Turgutlu İlçe Yönetim Kurulu’nun görev teslim töreni sırasında, kabul edilmesi mümkün olmayan bir tartışma yaşanmıştır. Fiziki müdahalelere kadar varan bu tartışma, partimizin tarihsel geleneğine, disiplin anlayışına ve partililerimizin birbirlerine karşı göstermekle sorumlu oldukları nezakete bütünüyle terstir.

'Kabul edilmesi, af edilmesi, görmezlikten gelinmesi' söz konusu olmayan, partiyi kamuoyunda tartışılır kılan bu tablonun sorumlularının belirlenmesi amacıyla Manisa İl Yönetim Kurulu tarafından gerekli soruşturma başlatılmıştır. Sorumlular,
soruşturmanın sonucuna bağlı olarak, 'kesin ihraç' talebini de içerebilecek bir kararla Manisa İl Disiplin Kurulu’na sevk edilecektir."