MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu’nun CHP ile ilgili olarak 'dinsiz' ifadesini kullanmasına CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan sosyal medya hesabından sert tepki gösterdi. Arslan yaptığı açıklamada, Halaçoğlu’nun dün yapmış olduğu talihsiz ve anlamsız açıklamasını şiddetle ve nefretle kınadığını bildirdi. Arslan, "Bu açıklamayı çok çirkin bir açıklama olarak görüyorum ve kendisine yakıştıramıyorum. Başkanvekili konumundaki bir vekilin bu çirkin suçlamasını duyunca inanamadım. Böyle bir açıklamaya niçin gerek duyduğunu da anlamış değilim. Gaipten bir haber mi geldi ki bu açıklamayı yapma ihtiyacını duyuyor? Cumhuriyet’in, Anayasamızda belirtilen inanç ve ifade özgürlüğünün en önemli savunucusu CHP’dir." dedi.

CHP'nin Türkiye’nin kurucu ve birleştirici gücü olduğunu belirten Arslan, "Tarihi ve toplumsal gerçekleri görmezden gelinerek 'dinsizlik' üzerinden bir iftirada bulunma cüretini göstermiş olmasını kınıyorum. Biz, Cumhuriyet Halk Partisi’nin onurlu ve inançlı üyeleri olarak; Türkiye’nin nasıl şartlarda kurulduğunu ve kurtarıldığını, yeni ve genç bir devletin dualarla savaş meydanlarında ve Meclis’te güzel bir şekilde gerçekleştiğini çok iyi biliyoruz." diye konuştu.

CHP'LİLER HALAÇOĞLU’NDAN ÖZÜR BEKLİYOR

CHP'nin siyasi tarihinde, dini siyasete alet etmeden halkın inançlarına ve ibadetlerine karışmadan siyaseti yürüten bir anlayış egemen olduğunu vurgulayan Arslan, "AKP’nin anlayışı ve bakışı ile kullanılan ve onun arkasına saklanılarak yapılan bu talihsiz açıklamadan dolayı Yusuf Halaçoğlu’ndan hem Cumhuriyet Halk Partisi’nden, hem de Cumhuriyet Halk Partililerden özür dilemesini bekliyorum." şeklinde konuştu.