Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Emeklilere Ramazan ve Kurban Bayramı'nda 2 maaş ikramiye vereceğiz. Emeklileri çok düşük bir paraya tatile göndermeyi planlıyoruz.” dedi.

Veli Ağbaba, 7 Haziran'da yapılacak olan genel seçim çalışmaları kapsamında Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) ile Tüm İşçi Emeklileri Derneği Malatya Şubesini ziyaret etti. TÜED Malatya Şube Başkanı Vahap Özdemir ve Tüm İşçi Emeklileri Derneği Malatya Şubesi Başkanı Mehmet Tangüner ile bir araya gelen Ağbaba, CHP'nin hazırlamış olduğu seçim beyannamesinde emeklilere yönelik yapılacak olan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Ağbaba, CHP'nin seçimle ilgili ilk taahhüdünü emeklilerle ilgili yaptığını belirtti. Emeklilere yapacakları desteklere değinen Ağbaba, şöyle devam etti: "Genel Başkanımız bir taahhütnameyle birlikte emeklilere Ramazan ve Kurban Bayramı'nda 2 maaş sözü verdi. Emeklilerin Kurban Bayramı'nda 'kurban alıp almama' konusunda yaşayacağı stresi ortadan kaldırmak hem de çocuklarına, torunlarına bir bayram harçlığı verebilme imkanını sağlamak, bunun yanında birazcık emeklilerimizi rahatlatabilmek için böyle bir taahhütte bulunduk. Maalesef bizim ülkemizle diğer ülkeler arasındaki emekli maaşını karşılaştırdığımızda 3'te 1'ine denk geliyor. Bu eşitsizliği ve adaletsizliği yenebilmek için böyle bir taahhütte bulunduk."

"EMEKLİLERİ TATİLE GÖNDERMEYİ PLANLIYORUZ”

Emeklilerle ilgili çeşitli projelerinin olduğunu dile getiren Ağbaba, şunları söyledi: "Emeklileri çok düşük bir paraya tatile göndermeyi planlıyoruz. Çalışan emeklilerle ilgili kesintilerin mutlak kaldırılması için taahhüdümüz var. Emeklilerimizin iyi bir yaşam sürebilmesi için hem sendikalaşma hem de dernekleşmenin önündeki bütün engelleri kaldıracağız. Türkiye'nin her ilinde emekli meclisi kuracağımızı söylüyoruz. Seçim beyannamemizdeki en önemli temel maddelerden birisi emekliler."

Ağbaba, Cumhuriyet Halk Partisi'nin açıklamış olduğu seçim beyannamesinin tartışıldığını ifade ederek, "Seçim beyannamemizin toplumun her kesiminde tartışılması önemli bir şey. Herkes bu beyannameyi çok önemli görüyor. Hükümet ve Maliye Bakanı da bu beyannameyi çok önemli görüyor. Beyannamemizi açıklar açıklamaz, Maliye Bakanı'nın gece uyku tutmamış, 'kaynakla' ilgili tartışılma başlatıldı. Yoksuldan, emekliden, işsizden, toplumun düşük ücretli kesimine yönelik bu kampanyaya bir saldırı başladı. 'Bu kaynağı nereden bulacaksınız?' dediler. Biz bu kaynağı açıkladık. Biz, Cumhuriyet Halk Partisi olarak tercihimizi yaptık. Bizim tercihimiz yoksuldan, fakirden, emekliden yana" diye konuştu.

Veli Ağbaba, CHP'nin iktidar olması halinde verdiği sözleri tutacağına dair hazırlanan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun imzasının bulunduğu noterden onaylı taahhütnameyi de dernek başkanlarına takdim etti.