Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önceki gün Harp Akademileri Komutanlığı'nda Ergenekon ve Balyoz davalarını kastederek 'aldatıldık' demesini Meclis'e taşıyor. CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, “Konuyu Meclis'e taşıyoruz. Bakalım 'aldatıldık' diyenler, komutanların, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin itibarının iadesi teklifine ne diyecekler? Salı günü AKP’nin sınav günüdür.’’ dedi.

CHP Üsküdar Barbaros Mahallesi temsilciliğinin açılışında konuşan Akif Hamzaçebi, 92. yıllık Cumhuriyet’in son 13 yılının AK Parti idaresinde geçirildiğini belirtti. Hamzaçebi, “13 yıl önceye kıyasla bugüne baktığımızda Türkiye’nin, insanımızın, 13 yıl öncesine göre daha iyi olduğunu söylemek mümkün değildir. Toplumsal barış, huzur, kardeşlik, özgürlük ve demokrasi gibi bütün hayatımızı ilgilendiren alanlarda insanımız 13 yıl önceye göre daha iyi bir durumda değildir. İnsanımızın geleceğe umutla baktığını söylemek mümkün değildir. İnsanımız yarına endişeyle bakmaktadır. Öğrenciler okula endişeyle gitmektedir. Üniversiteye giren çocuklarımız ‘Yarın okulu bitirdiğinde bir işe girebilecek miyim?’ endişesiyle yaşamaktadır. Üniversiteyi bitirenler işsizdir. Türkiye dünyanın en yüksek işsizlik oranına sahiptir. Her beş gençten biri işsizdir.” dedi.

'GENELKURMAY BAŞKANINI HAPSE GÖNDERENLER 'ALDATILDIK' DİYOR'

AK Parti hükümetini adaletsiz olmak ve antidemokratik hareketlerle bulunmakla suçlayan Hamzaçebi, “13 yıl önce iktidara gelirken adaletin, kardeşliğin, özgürlüğün, demokrasinin devletini, yönetimini koruyacağız diyenler 13 yıllık iktidarları sonunda adaletin değil baskının, zulmün tek adamın yönetimini kurmuşlardır. İktidarların onuncu yılında yıllarca beraber çalıştıkları Genelkurmay Başkanı’nı terör örgütü lideri diye hapse gönderenler şimdi 'Balyoz, Ergenekon davalarında aldatıldık' diyorlar. Bunlara inanmayın. Bunların bu sözünde en küçük samimiyet kırıntısı yoktur. Dün o davaların savcısıyım diyenler, bugün aldatıldık deme hakkına sahip değildir.’’ ifadelerini kullandı.

‘Aldatıldık’ ifadesini TBMM Genel Kurulu’na taşıyacaklarını dile getiren Hamzaçebi, “Bakalım aldatıldık diyenler komutanların Türk Silahlı Kuvvetleri’nin itibarının iadesi teklifine ne diyecekler? Salı günü AKP’nin sınav günüdür.’’ diye konuştu.

Konuşmasının devamında 7 Haziran seçimlerine değinen Hamzaçebi, milletin AKP iktidarına hayır diyeceğini belirtti. Hamzaçebi, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin olduğu bir ülkede ve CHP’nin demokrasi ve özgürlük mücadelesi verdiği bir ülkede bugüne kadar her seçim sonrasında balkon konuşması yaptılar. Bu seçim bunların balkona çıkış bulamayacağı bir seçim olacaktır. 7 Haziran akşamı balkonda Cumhuriyet Halk Partisi olacaktır. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu olacaktır’’ şeklinde konuştu.

Hamzaçebi 7 Haziran seçimlerinde CHP olarak başarıyla çıkacaklarını ve inançlarının tam olduğunu sözlerine ekledi.

TANAL, PARTİLİLERE CEVİZLİ SUCUK DAĞITTI

Açılışa katılan CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ise partililere cevizli sucuk dağıttı.
Tanal, ‘’Barboroslular bunu alın ama burayı ful istiyoruz. Barbaros’ta AKP’ye oy çıkmaması lazım.’’dedi.