CHP Parti Sözcüsü Haluk Koç, bir kısım medyada birkaç gündür sürdürülen ‘fuat avni’ ve ‘paralel yapı’ haberlerinde CHP’nin isminin geçmesine sert tepki gösterdi. Kurulan tezgâhın ‘en tepedeki’ isimden geldiğini ifade eden Koç, aralarında MİT elemanlarının da bulunduğunu iddia ettiği isimleri tespit ettiklerini ve sorumlular hakkında hukuki süreç başlattıklarını söyledi. “Herkes ayağını denk alsın” diyen Koç, “En tepedeki zalimin emriyle oluşturulan MİT içerisindeki bir ekibin açık tezgâhıdır.” diye konuştu.

CHP Parti Sözcüsü Haluk Koç, Meclis’teki gündemin yoğunluğundan dolayı parti genel merkezi yerine TBMM’de düzenlediği basın toplantısında birkaç gündür ‘havuz bataklığı’ diye tanımladığı bazı medya organında yayınlanan Fuat Avni-CHP haberlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Koç, söz konusu haberlerde CHP kurumsal kimliğinin, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun ve milletvekillerine dönük akla ziyan senaryoların yazıldığına tanık olduklarını ifade etti. Koç, “Haramdan beslenip düzenlerini sürdürmeye çalışanlar en alçak, en pespaye iftiralar dahil her yola başvurabileceklerini örnekleriyle ortaya koyuyorlar. Her kim ki bunların yolsuzlukların, aldıkları rüşvetlerin, peşkeş çektikleri arazilerin, ortada dönen tüm hukuksuzlukların üzerine gider, o kişiler mutlaka bir şekilde etkisizleştirilmelidir. Bir şekilde susturulmalıdırlar. Bir dokunulmazlığı yoksa bir tezgah suçlama ile tutuklanıp, hapse atılmalıdırlar. Sokakta ise gerekirse öldürülmelidirler. Siyasetteyse itibarsızlaştırılmalı, yalan dolan dolu, kendilerinin bile inanmadığı senaryolarla konu haline getirilmeliler. Velhasıl, bu haram düzen her ne pahasına olursa olsun sürdürülmeli.” diye konuştu.

“BİRKAÇ GAZETE EN TEPEDEKİNİN TALİMATIYLA GÜYA HABERLER YAPIYOR”

Türk basın tarihinin en karanlık örneklerinin verildiğini kaydeden Haluk Koç, “Bu birkaç gazete kendilerine aktarılan talimatla yayımladıkları güya haberlerle bu işin aracı haline getirilmiş durumdalar.” dedi. Söylediği süreçlerle Başbakan Davutoğlu ile MİT’in içindeki bu işlere bulaşmayan ya da bulaştırılamayan yurtsever personelin bir ilgisinin bulunmadığını ifade eden Koç, “Bu gazetelerde Cumhuriyet Halk Partisi’ni konu alan ve bazı CHP’li milletvekilleri tarafından gönderildiği ifade edilen Twitter’deki doğrudan mesajlar bir fabrikasyon ürünüdür. En tepedeki zalimin emriyle oluşturulan MİT içerisindeki bir ekibin açık tezgâhıdır.” diye konuştu.

HALUK KOÇ, CHP ALEYHİNDE ÇALIŞAN MİT’ÇİLERİ SAYDI

MİT içindeki bu ekibin dört kişiden oluştuğunu ifade eden Haluk Koç, “İki kişi, Stratejik Analiz Başkanlığı’nda diğer iki kişi ise İstihbarata Karşı Koyma Başkanlığı’ndan görevlendirilmişlerdir. Bunların hepsi psikolojik harekat konusunda da uzmandırlar.” dedi.

“TALİMAT EN TEPEDEN GELMEKTEDİR”

Koç, “Görev tevzihi en tepeden yapılmaktadır. Talimat en tepeden gelmektedir. Uzun zamandır MİT içerisinde CHP’yi ‘paralel yapı’ diye tarif ettikleri yapı ile ilişkilendirilmek için istihbarat ve tezgah mühendisliğine soyunduklarını kamuoyuna ilan etmiştik. Sadece CHP değil, diğer muhalefet partilerinin de bu tezgahlara sokulması için çeşitli tezgahlar çevrildiğini basınımız değişik dönemlerde yazdı, belgeledi.” şeklinde konuştu.

“TEZGÂHIN NASIL KURULDUĞUNA DAİR İSİM VE ZİNCİR VERİYORUM”

Bugün CHP etrafında kustukları iftira ve yalanların MİT’teki bu merkezdeki ekip tarafından Saray’a sıkı sıkı bağlı hukuk tanımazlığı ile ünlü bir bakanın onayından geçtiğini belirten Haluk Koç, oradan en tepedeki muktedire sunulduğunu, oluşturulan kara haberlerin ‘haram medyası’na talimatla yayınlatıldığını söyledi. Koç, “Söylediklerim açık ve net. Bu tezgahın nasıl kurulduğuna dair daire veriyorum, kişi veriyorum, zincir veriyorum. Süreç bu şekilde işletiliyor.” dedi.

“TEZGÂHIN İÇİNDE KİMLERİN OLDUĞUNU İSİM İSİM BİLİYORUZ”

“Biz bu dümenlerin nasıl çevrildiğini, hangi tezgâhlardan geçirildiğini, buralarda kimlerin korktukları için, kimlerin bir gelecek beklentisiyle bu kirli işlere soyunduklarını net bir şekilde isim isim biliyoruz. Bu bilgiler bize de geliyor. Kimlerin CHP aleyhine oluşturulan bu aptalca planlarda rol aldığını, görevlendirildiğini çok iyi biliyor ve biz de izliyoruz.” diyen Koç, hesabını veremeyecekleri açıkça uyardıklarını ifade ederek, “MİT içerisindeki bu yasadışı faaliyet odağı bundan sonra çok dikkatli davranmak zorunda. Türkiye Cumhuriyeti bir devlettir. MİT, doğrudan Başbakanlığa bağlıdır. Burada Sayın Ahmet Davutoğlu’nu da başka şekilde uyarmak istiyorum. Size bağlı olan bir kurum, özel bir ekip oluşturularak Türkiye’de siyaset mühendisliğine soyunuyor. Bir tezgâh içine girebiliyor Sayın Başbakan. Sizin bu işlerle ilginizin olmadığını söyledim ama bu kurum size bağlı.” ifadelerini kullandı.

“YALAN VE İFTİRA ATANLARA MÜSLÜMAN DEĞİL MÜNAFIK DENMESİ GEREKİR”

MİT içindeki söz konusu gruba ve medya yöneticilerine seslenen Koç, asıl görevlerini bırakarak yaptıklarını iddia ettiği faaliyetlerden utanıp utanmadıklarını sordu. “Yarın bu işledikleriniz suçların ve ahlaksızlıkların hesabını isim isim, birebir vereceğinizin hala farkında değilsiniz. Bu düzen ilelebet gidecek diye düşünüyorsunuz.” dedi. Medya organlarının Kabataş yalanıyla toplumu birbirine düşürmeye çalıştığını kaydeden Koç, yalan ve iftira atanlara Müslüman değil münafık denmesi gerektiğini belirtti.

CHP, SORUMLULAR HAKKINDA HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATTI

CHP parti tüzel kişiliği, çevrilen yalanlarda isimleri üzerinde kampanya yürütülen tüm milletvekillerinin bugün itibariyle yasal yollardan bu tezgahta rolü olanlar hakkında hukuk girişimini başlattığını ifade eden Haluk Koç, “Şuanda hukukçularımız bütün bu sorumlular, iftira ve hakarette bulunanlar, tezgahlayan ve bunları yayanlar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuyorlar. Savcılığın vereceği karar göre Türkiye’deki yargının içine düşürüldüğü pozisyonu sizler de biliyorsunuz. Buradan çıkacak karara göre sonrasında ise Asliye Ceza Mahkemesi’ne başka bir başvurumuz olacak. Ayrıca, Asliye Hukuk Mahkemesi’nde de manevi tazminat davaları açacağız.” dedi.

“HERKES AYAĞINI DENK ALSIN”

Suç duyurusu içerisinde MİT mensuplarının olup olmadığı yönündeki bir soru üzerine ise CHP Parti Sözcüsü Koç, “Göreceksiniz. Ben net bir şekilde söyledim. Herkes ayağını denk alsın. Türkiye, kimsenin babasının çiftliği değil. Türkiye, hiç kimsenin hukuksuzluğuna, devletin en önemli kurumlarını alet ederek iktidar hırsını sonsuza kadar sürdürmek için her alanı kullanabileceği bir ülke değil.” diye cevap verdi.