Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcıları Tekin Bingöl ile Seyit Torun, Çanakkale’de temaslarda bulundu.
2 gün boyunca Çanakkale’de kalacaklarını bildiren genel başkan yardımcıları Tekin Bingöl ve Seyit Torun, bugün CHP Çanakkale il binasında basın mensuplarıyla bir araya geldi. Tekin Bingöl, Türkiye’de darbe süreçlerinde en fazla mağdur olan parti olduklarını belirterek, "Biz bu ülkede darbelerin en çok mağdur ettiği bir siyasi partinin mensuplarıyız. Kim ya da kimler tarafından yapılıyor ve sonucu ne olursa olsun biz bu darbenin karşısında olduğumuzu ifade ettik. CHP her tür darbeci anlayışın karşısında olacaktır" dedi.
"O miting Türkiye’nin sesi oldu"
İstanbul Yenikapı’da gerçekleştirilen Demokrasi ve Şehitler Mitingi’nin Türkiye’nin sesi olduğunu ifade eden Tekin Bingöl, "Dün, Türkiye’nin çok önemli sivil toplum örgütlerinin, sendikaların, meslek odalarının, sanatçılarımızın, siyasetle uzaktan yakından ilgisi olmayan bir temel yurttaşlık bilinciyle hareket eden vatandaşlarımızın doldurduğu Yenikapı’daydık. O miting Türkiye’nin sesi oldu. O miting tekli bir anlayışın, bir siyasi partinin organizasyonunun çok ötesinde geniş ve az önce bahsettiğim tüm katmanların oluşturduğu büyük bir mitinge dönüştü. Sayın genel başkanımız o mitingde çok önemli tespitlerde bulundu. Bütün Türkiye genel başkanımızın 12 madde ile ifade ettiği konuşmaları ilgi ve dikkatle dinledi. Ve o andan itibaren herkes tarafından konuşulan ve dikkate alınan bir konuşmaydı" dedi.
Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ise "15 Temmuz akşamı Türkiye büyük bir travma yaşadı. Bir darbe tehdidiyle karşı karşıya kaldı. Elbette darbeyi getiren bir süreç vardı ve darbe sonrası da yaşadığımız bir süreç var. Bunları iyi anlamamız lazım. Ve bugün Çanakkale ruhu dediğimiz ruhu, her zaman dile getirdiğimiz bu anlayışı da sürekli yaşatmamız lazım. Gerçekten Türkiye zor günlerden geçiyor ve bu zor günleri de hep beraber aşacağımıza inancım tam" diye konuştu.