MALATYA (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, koalisyonun Türkiye için bir yıkım olacağını düşünmediğini belirterek, "Koalisyon Türkiye için bir şans da olur" dedi.

Ağbaba, CHP Malatya İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, genel seçim çalışmalarında kendilerine destek veren bütün partililere ve seçim çalışmalarında bulunan milletvekili adaylarına teşekkür etti.

Ağbaba, seçim sürecinde Türkiye'de olduğu gibi Malatya'da da haksız rekabet olduğunu öne sürdü.

"Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın diğer siyasi partilerin de ödediği vergiler karşılığında, kendilerinin aleyhine bir seçim kampanyasının önderliğini yaptığını" iddia eden Ağbaba, reklam alanlarını AK Parti adaylarına tahsis ettiği için kendisini kınadığını söyledi.   

Ağbaba, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan daha fazla miting yaptığını söyleyerek, "200 yıllık demokrasi tarihimizde görülmemiş şeylerle karşı karşıya kaldık. 200 yıllık demokrasi tarihimizde daha önce dinin bu kadar siyasete alet edildiği, bu kadar nefret ve ayrımcılık dilinin kullanıldığı bir dönemle asla karşılaşmadık. Bu dönemde bunlarla karşılaştık" diye konuştu.

Seçimin kazananının, parlamenter demokrasi olduğunu ifade eden Ağbaba, 13 yıllık parti diktatörlüğünün bugün itibariyle son bulduğunu savundu. 

Demokrasi tarihinde yeni bir sayfa açıldığını anlatan Ağbaba, "Belki bu seçim dönemine yaşadıklarınız, 200 yılık demokrasi tarihinde yaşamadığınız şeylerdi. Artık insanların vesayetinden kurtulan bir demokrasiye sahip olacağız bu dönem. Eskiden farklı farklı vesayetler vardı. Şimdi bir vesayet var ki o da Recep Tayyip Erdoğan vesayeti. Demokrasimiz bundan kurtuldu" değerlendirmesinde bulundu. 

Ağbaba, kentte iki milletvekilliğini hak etmelerine rağmen bir milletvekili çıkarabildiklerini, durmadan, yılmadan ve kırılmadan yeniden çalışmaya başlayacaklarını vurguladı.

- "Erken seçimin olacağını düşünmüyorum" 

Bir gazetecinin, koalisyon ihtimalinin ne olduğunu sorması üzerine Ağbaba, şunları söyledi:

"Yarın MYK'mız bir karar alacaktır. Burada bir şey söylemek doğru olmaz ama bizim partimizin savunduğu ilkeler var. Bizim partimizin seçim öncesinde vermiş olduğu sözler var. Buna göre değerlendirme yapılır ama yarın MYK'dan sonra çok daha sağlıklı sonuç çıkabilir. Ben koalisyonun Türkiye için bir yıkım olacağını düşünmüyorum. Koalisyon Türkiye için bir şans da olur. Bunun böyle bilinmesini istiyorum. Bugün bizim demokrasi tarihimizde önemli bir gün. Onun önemi de Türkiye tek parti diktatörlüğünden kurtulmuş oldu. Artık Türkiye rahat bir nefes alıyor. Şu ana kadar yüzde 60'tan nefret eden, yüzde 60'a kan kusan bir anlayışın, bir daha Türkiye'de hakim olmaması lazım. Farklı siyasi partilerin birbirine daha ılımlı, daha sıcak yaklaşması gerekiyor."

Ağbaba, erken seçim ihtimaline yönelik de "Erken seçimi konuşmak için daha çok erken. Türkiye sağlıklı bir yola girdi, uzun süre de ilerleyecektir. Ben erken seçimin olacağını düşünmüyorum. Sağlıklı bir yolun başındayız" ifadelerine yer verdi.